Θάνος Μωραΐτης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

kontranews17.1.2023

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε σε συνέντευξηπου παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KontraNews και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη,ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, λέγοντας ότι η χώρα τους τελευταίους μήνες βιώνει μια διπλή κρίση,Δημοκρατίας και ακρίβειας, που λαμβάνει χαρακτήρα εκτροπής και κατάρρευσης. Και όλα αυτά μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα αδιαφάνειας, διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, που δίνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τον τίτλο όχι μόνο της χειρότερης αλλά και της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.
Σε ερώτηση σχετικά με τον εκλιπόνταέκπτωτο μονάρχη ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «δεν ξεχνά» και ότι τον έκρινε οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 με το οποίο έκλεισε μια για πάντα και το πολιτειακό ζήτημα. Όσον αφορά την κηδεία του, «η κυβέρνηση προσπάθησε να πατήσει σε δύο βάρκες», είπε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, και συμπλήρωσε λέγοντας ότιαπό τη μια αποφάσισαν ιδιωτική κηδεία και από την άλλη όλος ο κρατικός μηχανισμόςκαι η ΕΡΤ ήταν επί ποδός, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο θέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.
Για το θέμα της τροπολογίας που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για την απαγόρευσητης συμμετοχής των εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσειτη δική τουολοκληρωμένη πρόταση η οποία αφενός θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και αφετέρου θα αποκλείει τους νεοναζί,χωρίς να ανοίγει «κερκόπορτα» για την εξίσωση του ναζισμού με άλλες ιδεολογίες.
Σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα ακρίβειας και οικονομίαςο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι οι δείκτες και τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, δεν έχουν καμία σχέση με το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία και ότι ενώ η χώρα δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο, κάποιοι πανηγυρίζουν.
«Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ακρίβεια, την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Θάνος Μωραΐτης και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι όλααυτά συνθέτουν ένα δραματικό πεδίο στο οποίο κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, μετο «μάρμαρο»να πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι ενώ οι έμποροι στο ρεύμα κέρδισαν 3,2 δις και τα διυλιστήρια 2,5 δις μόνο μέσα στο 2022.
Παρά τα συμφέροντα που τη στηρίζουν και την επικοινωνιακή της υπεροπλία, η κυβέρνηση θα λάβεισύντομα σκληρή απάντηση από τον ελληνικό λαό, είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με το πρόγραμμα του μιλάει για Δικαιοσύνη παντού, Δημοκρατία,κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας που το καθεστώς Μητσοτάκη με τις παρακρατικές του μεθόδουςεξαφάνισε δημιουργώντας τεράστιο αδιέξοδο στον ελληνικό λαό.

zenith