Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για Πάσχα στην επαρχία με αυτοκίνητο

teli kykloforias 2

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα πληρώσουν όσοι επιθυμούν να κάνουν Πάσχα με αυτοκίνητο. Όσοι θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες, τις οποίες έχουν καταθέσει ψηφιακά, θα μπορέσουν να το πράξουν άμεσα, προκειμένου να πάνε με το αυτοκίνητο για Πάσχα στην επαρχία.

Για να θέσουν και πάλι σε κίνηση το αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν τόσα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, όσοι οι μήνες που θέλουν να επαναφέρουν σε κυκλοφορία το όχημά τους.

Έτσι εάν κάποιος «ξαναβγάλει στους δρόμους» το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής.
Για παράδειγμα εάν ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 300 ευρώ άρει την ακινησία του οχήματος του για διάστημα τεσσάρων μηνών θα πληρώσει 100 ευρώ (4/12).
Επί του παρόντος προωθείται μόνο η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ενώ το φθινόπωρο αναμένονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2025 σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα προσαυξήσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

ertnews.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith