Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Παραδώστε τους ομήρους έως τα μεσάνυχτα αλλιώς συνεχίζουμε τον πόλεμο

xaaaa 252863 418195 type13262

Με τελεσίγραφο απαντά το Ισραήλ στις καθυστερήσει της Χαμάς στον δεύτεο γύρο απελευθέρωσης ομήρων.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι εάν η επόμενη ομάδα Ισραηλινών ομήρων δεν απελευθερωθεί από τη Γάζα μέχρι τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν ξανά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, που επικαλείται πληροφορίες του Channel 12, οι περισσότεροι από τους Ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα είναι από το κιμπούτς Μπεερί.

Νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να καθυστερήσουν τον δεύτερο γύρο της απελευθέρωσης των ομήρων, μέχρι το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει σε φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να περάσουν στη βόρεια Γάζα.

Λίγο νωρίτερα, μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωση «ξεκίνησε να παραδίδει τη δεύτερη ομάδα» των ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση των Ταξιαρχιών δεν επιβεβαιώνει αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι όμηροι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στον Ερυθρό Σταυρό.

Η δεύτερη ομάδα, σύμφωνα με την πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, αποτελείται από 14 άτομα –άλλες πηγές κάνουν λόγο για 13– και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή του Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Χθες η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους, εκ των οποίων οι 13 ήταν Ισραηλινοί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, αφού πέρασαν από τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith