Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός του 56ου νεκρού

ape trena tempi4 0.jpg

Η ταυτοποίηση έγινε μέσω δείγματος DNA που έστειλε ο αδελφός του από το εξωτερικό – Για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα
Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του 56ου νεκρού από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η σορός ανήκει σε έναν Σύρο μετανάστη, με την ταυτοποίηση να γίνεται μέσω δείγματος DNA που έστειλε ο αδελφός του από το εξωτερικό.

Οι νεκροί του τρένου είναι συνολικά 57 και πλέον οι ταυτοποιημένες σοροί είναι 56.

Απομένει η ταυτοποίηση μιας νεαρής φοιτήτριας αρχιτεκτονικής, με τους γονείς της να δηλώνου ότι η κόρη τους αγνοείται και δεν έχει βρεθεί καθόλου δείγμα DNA στα συντρίμμια που να ταυτοποιείται με αυτό που έδωσαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.

Η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας .

Πηγή: skai.gr

zenith