Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και των δύο σταθμαρχών

stathmarxis profylakisi xr

Τρεις νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη. Πρόκειται για τον επιθεωρητή και άλλους δυο σταθμάρχες.

Στην συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών νέων κατηγορούμενων για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη αποδίδεται στους νέους κατηγορούμενους το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια καθώς και για τα πλημμελήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Πλέον, για την υπόθεση μετά την άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης κατηγορούνται και ο επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

Αύριο έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, για ορισμό δύο εφετών ανακριτών που θα τρέξουν την έρευνα από εδώ και στο εξής.

newsit.gr

zenith