Τάκης Θεοδωρικάκος: Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει

theodo

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και τόνισε ότι είναι ένας σημαντικός τομέας, από τον οποίο επιβιώνει μια Δημοκρατία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «η εθνική πολιτική ασφάλειας που ακολουθούμε φέρνει αποτελέσματα, καθώς έχουμε μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας, που αφορά στην ελληνική οικογένεια».

zenith

Παράλληλα, παρουσίασε τα εξής στοιχεία (η σύγκριση γίνεται με το 2019, καθώς κατά την περίοδο της πανδημίας που ακολούθησε υπήρξε πολύμηνη καραντίνα):

Κλοπές και διαρρήξεις (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 16,31%
Κλοπές τροχοφόρων (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 17,20%
Ληστείες (8μηνο 2019 – 8μηνο 2022) μείωση 35,29%
Επίσης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους βουλευτές της ΝΔ ότι «το πρώτο 10μηνο αυτού έτους, αποτρέψαμε στον Έβρο πάνω 230.000 παράνομους μετανάστες και η ΕΛΑΣ συνέλαβε 1.250 διακινητές». «Με το Σχέδιο “Ακρίτας” θωρακίζουμε τα σύνορά μας».

Ακόμα, τόνισε ότι «είμαστε δίπλα στους αστυνομικούς μας, δημιουργούμε μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι «ενισχύσαμε την ΕΛΑΣ την τελευταία τριετία με 6.500 νέους αστυνομικούς και 5.000 οχήματα και μοτοσυκλέτες. Σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής ύψους 95 εκ. ευρώ».

«Έχουμε αποδείξει με πράξεις ότι η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Γιατί είναι προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής. Γιατί Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσέθεσε: «Η σημερινή Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα. Αλλά είναι και μια ασφαλής χώρα. Και το μήνυμα αυτό το εκπέμπουμε διεθνώς σε όλα τα επίπεδα».

newsbeast.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith