Σύσκεψη στο Αγρίνιο για την Ενθρόνιση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας

img 9241

Τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε σύσκεψη για την προετοιμασία της Υποδοχής του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στο Αγρίνιο, που θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022. Συμμετείχαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Δ. Γαλαζούλας με τους συνεργάτες του, Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και οι συνεργάτες τους.
Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την άριστη συνεργασία που υπήρχε τους ένδεκα μήνες της Τοποτηρητείας μεταξύ Μητροπόλεως και Δήμου και διερμήνευσε τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού που τρέφουν οι Αγρινιώτες στο πρόσωπό του.
img 9229
Τόνισε ότι η συνεργασία τους δεν σταματά καθώς ο πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων, που εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αγρινίου και δήλωσε ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου χαίρεται ιδιαίτερα και χαίρεται που θα συνεχίσει αυτή η επικοινωνία και η συνεργασία. Σε ανάμνηση δε της περιόδου της Τοποτηρητείας, του προσέφερε ένα Λεύκωμα για το Αγρίνιο και ένα αναμνηστικό του Δήμου.
Ο Σεβασμιώτατος, με τη σειρά του, εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για όλη αυτή τη περίοδο, θυμήθηκε περιστατικά από την ζωή του στο Αγρίνιο, αλλά και τις ποιμαντικές του επισκέψεις ως Τοποτηρητής και δήλωσε ότι θα συνεχίσει η καλή συνεργασία μεταξύ Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Δήμου Αγρινίου, λόγω της Αρχιερατικής Περιφέρειας του Αγίου Βλασίου που υπάγεται στον Δήμο Αγρινίου και ενισχύθηκε περισσότερο αυτή την περίοδο.
Ολοκληρώνοντας προσέφερε στο Δήμαρχο μια εικόνα του αγίου Καλλινίκου του Αιτωλού ζωγραφισμένη σε πέτρα από τον Εδεσσαίο αγιογράφο κ. Ιωάννη Γερεμτζέ, καθώς και το τρίτομο έργο του για τον άγιο Καλλίνικο.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/KtVmrge1Tg4ZenzF8
img 9232

zenith

img 9263googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith