ΣΥΡΙΖΑ: Σπουδαίος καλλιτέχνης, ακούραστος αγωνιστής ο Καζάκος

kazakos 682x384

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο Αλέξης Τσίπρας και η τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου.
Τον σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Καζάκο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών αποχαιρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του πολιτισμού έχασε σήμερα έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, έναν ακούραστο αγωνιστή».

«Ο Κώστας Καζάκος έδεσε το θέατρο με τις αγωνίες του λαού μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «κόσμησε όχι μόνο το θέατρο αλλά και το κοινοβούλιο μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ».

Από την πλευρά της η τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε ότι «ο Κώστας Καζάκος άνηκε σε εκείνη τη γενιά των ανθρώπων, σ’ αυτή την παρέα των καλλιτεχνών, που στα μετεμφυλιακά χρόνια της αθηναϊκής άνοιξης, πέρασε μέσα από τις μασίφ πόρτες του Θεάτρου Τέχνης και της σχολής του Σταυράκου, συγχρωτίστηκε με τους μεγάλους δημιουργούς, τους ποιητές, ερμήνευσε τα παγκόσμια θεατρικά έργα».

«Με το ξεχωριστό του σθένος και την ένταση της σωματικότητας του, υπηρέτησε, με τον ίδιο τρόπο θέατρο και ιδέες. Υπερασπίσθηκε την Αριστερά, γλίστρησε μέσα στα κινήματα, εκλέχθηκε με το Κομμουνιστικό κόμμα» πρόσθεσε η κυρία Αναγνωστοπούλου, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως έναν «συνεπή, αριστερό άνθρωπο».

«Στη μνήμη όλων έχει εγγραφεί και παραμένει ατόφια ακόμα, η ομορφιά, η κοινή πολιτική δράση και η καλλιτεχνική του συνύπαρξη με την σπουδαία Τζένη Καρέζη. Για όλα αυτά ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια βαθιά υπόκλιση για όσα μας πρόσφερε» κατέληξε η Σία Αναγνωστοπούλου.

in.gr

zenith