ΣΥΡΙΖΑ για Πιτσιόρλα: Καμία εντολή για παρακολούθηση εκλεγμένου βουλευτή

syriza logo 2048x1406

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για την παρακολούθηση του και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει έγγραφα για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Τι αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

«Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνά του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην σκιά της πρώτης αντίδρασης του Στέργιου Πιτσιόρλα μετά την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνταν τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Σπύρος Σαγιάς.

Σημειώνει ότι η έρευνα για την ΠΙΜΑΝΑ ξεκίνησε την περίοδο 2012-2015 επί ΝΔ και κάνει λόγο για «προσπάθεια αντιπερισπασμού» που η αξιωματική αντιπολίτευση «προκαλεί» τον πρωθυπουργό «να αποχαρακτηρισθούν όλα τα έγγραφα και για την ΠΙΜΑΝΑ αλλά και για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη, για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος, αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” αφορά στην υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου – περιοχές NATURA.

Η υπόθεση διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ. Κι αυτό, επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το νησί Οξυά υπόκειται σε καθεστώς παραμεθορίου όπου απαγορεύεται η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο. Η έρευνα ξεκίνησε από την περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τα δε σχετικά πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ για την εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την αποστολή τους διέρρευσαν και αυτολεξεί έχουν δημοσιευτεί στο Τύπο εδώ και δυο χρόνια. Σήμερα ξαφνικά σερβίρονται ξαναζεσταμένα ως δήθεν νέες αποκαλύψεις που δήθεν κάποιους εκπλήσσουν, ενώ δυο χρόνια τώρα ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί από τη περίοδο διακυβέρνησής του. Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνά του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος. Και ουδεμία πολιτική παρέμβαση υπήρξε για να ματαιωθούν ή να κουκουλωθούν σε εξέλιξη έρευνες, που όλες άλλωστε δια της νόμιμης οδού, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, από τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο για τη δίκη σας; Αν ναι, σας προκαλούμε να ζητήσετε αύριο κιόλας:

1) Από τον διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στο νησί Οξυά και στο “ναυάγιο” της Ζακύνθου.

Το ίδιο όμως να πράξει και για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

2) Να διαβιβασθούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται.

Ιδού η Ρόδος…».

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith