ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη : Εξαπάτησε μια φορά τους πολίτες με το αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

[352028] 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/eurokinissi)

Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι απομονωμένος μόνο στο εσωτερικό της χώρας, όπου από τα κοινοβουλευτικά κόμματα μόνο η Ελληνική Λύση δεν του έχει κλείσει ακόμα την πόρτα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση διατείνονται πως αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό, παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια του πρωθυπουργού να πείσει για το αντίθετο με τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως τα ραπίσματα που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση στη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά ο ίδιος ο κανόνας.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να κλείσουν διεθνή ραντεβού του κ. Μητσοτάκη, αλλά τρώνε πόρτα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ακόμα κι όσοι ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θεωρούν τον πρωθυπουργό τοξικό και τον αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι», παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην αποδέσμευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημειώνουν, πάντως, πως τα χρήματα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα προορίζει για δέκα επιχειρήσεις, αφήνοντας έξω τις μικρομεσαίες για τις οποίες δεν είπε κουβέντα στη ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζουν ως μια ακόμα κίνηση απελπισίας Μητσοτάκη την προσπάθειά του να ανασυγκροτήσει το αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσω της υπόμνησης του πρώτου εξαμήνου του 2015 και του «φόβητρου» μιας πιθανής νέας μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας του Γιάνη Βαρουφάκη, ως επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 πλέον, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνουν, μάλιστα, στην Κουμουνδούρου πως ο πρωθυπουργός είναι τόσο στριμωγμένος και δίχως πιθανούς συμμάχους ώστε στην ουσία να παρακαλά τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο παρακολουθούσε, να τα ξεχάσει όλα και να κυβερνήσει μαζί του.

«Εξαπάτησε μια φορά τους πολίτες με το αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Δεν θα υπάρξει δεύτερη. Τώρα έχει κυβερνήσει και είναι εύκολο να γίνουν οι συγκρίσεις και να δει ο κόσμος ποιοι ήταν εκείνοι που σεβάστηκαν τα χρήματά του και τους θεσμούς και ποιοι όχι», προσθέτουν οι ίδιες κομματικές πηγές.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του για τη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θα έχει σήμερα Τετάρτη διαδοχικές συναντήσεις με τα Δ.Σ. της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ, στις 10 π.μ.) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ, στις 11 π.μ.).

zenith