Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος – Εντοπίστηκαν και άλλα δύο άτομα

samos2

Στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Ελικόπτερο τύπου Mil Mi-8, από αυτά που έχει νοικιάσει το Πυροσβεστικό Σώμα για τη δασοπυροσβεστική περίοδο, έχει καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Πλάκας Σάμου στη διάρκεια της αντλήσεως νερού για να συμμετάσχει σε επιχείρηση δασοπυροσβέσεως στην περιοχή που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Έπειτα από τις πρώτες έρευνες στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τα τρία από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

O Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σάμου για τις πρώτες βοήθειες και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος.
samos

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Το ελικόπτερο έχει ενοικιαστεί από Ουκρανική εταιρεία και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υπό την αιγίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) επιχείρηση ερεύνης – διασώσεως για τον εντοπιστμό των τεσσάρων επιβαινόντων σε αυτό, 3 μελών του πληρώματος και ενός Έλληνος συνδέσμου με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού, ιδιώτες με τα σκάφη τους, καθώς επίσης και τόσο το ελικόπτερο ετοιμότητος της Πολεμικής Αεροπορίας Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης-Διασώσεως της ΠΑ, που επιχειρεί από τη Χίο και κατευθύνεται στην περιοχή του συμβάντος, καθώς επίσης και ένα Μη Επανδρωμένο Αεροόχημα (UAV), τύπου Heron-1, που απογειώθηκε από τη Σκύρο και επιχειρεί στην περιοχή μεταφέροντας τακτική εικόνα τόσο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ όσο και στο αντίστοιχο Κέντρο του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη

Φωτογραφίες: Samos24.gr
parapolitika.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith