Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα

ekav asthenofora

Στην καταγγελία ότι ο διασώστης που βρήκε «όλως τυχαίως» ο Αλέξης Τσίπρας για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι «δεν υπάρχουν ασθενοφόρα εδώ και 4 χρόνια» ήταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις «ασθένειες» του ΕΚΑΒ, ο Γιώργος Μαθιόπουλος ζήτησε «να μην γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το ΕΚΑΒ».

«Θα το πω, δεν γίνεται να βλέπω τον κ. Τσίπρα να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα» είπε ο κ. Μαθιόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

«Ένας είπε ότι εδώ και 4 χρόνια δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και ήταν συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ»

«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαθιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που λέμε είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις 1200 διασωστών για να καλύψουμε τα σοβαρά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας» προσθέτοντας ότι «έχουμε κοστολογήσει ότι χρειάζονται 17 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Ειδικά, δε, για τα ασθενοφόρα είπε ότι ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2004, ότι στην Αττική «κινούμαστε με τις δωρεές» και ότι «σε καθημερινή βάση έχουμε 30-40 ασθενοφόρα που ακινητοποιούνται επειδή λειτουργούν επί 24ωρης βάσεως».

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith