Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με τον Δημήτρη Τραπεζιώτη

emporikos

Το ΔΣ του ΕΣΑ έκανε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του υποψήφιου Δημάρχου κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη για συνάντηση.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/09/2023 και ώρα 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου μας παρουσία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του ΔΣ, όπως και αρκετών υποψηφίων (περίπου 15) του Συνδυασμού Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο, διήρκησε περίπου 90 λεπτά.
Από τη μεριά μας ως δημότες της πόλης του Αγρινίου, συνδικαλιστές έμποροι και εκπρόσωποι των μελών του Συλλόγου μας, μέσω διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων γνωστοποιήσαμε στους υποψήφιους της τοπικής Αυτοδιοίκησης τις θέσεις μας, τους προβληματισμούς και την ανησυχία μας για:
– Την απαξίωση των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Μονάδων Υγείας της Περιοχής μας.
– Τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των συνδημοτών μας και καταναλωτών στα μαγαζιά μας, από τις διαδοχικές κρίσεις αλλά και την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που έχειφτωχοποιήσει την πλειοψηφία των πολιτών.
– Το πορτοφόλι που δε φτάνει πια για να καλύψει τα βασικά και απαραίτητα.
– Τη συρρίκνωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων, τον αφανισμό τους από κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και την υποκατάστασή τους από μεγάλες αλυσίδες που αβαντάρονται πολιτικά, οικονομικά ακόμη και νομικά έναντι των συναδέλφων μας.
– Την ακρίβεια στα εμπορεύματα μας και στα είδη πρώτης ανάγκης που σε συνδυασμό με τα ανελαστικά έξοδα ( όπως ενέργεια, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη), οδηγούν στην απόγνωση εκατοντάδες συναδέλφους μας.
– Τις απευθείας αναθέσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλούν.
– Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.
– Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων.
– Τη συνδικαλιστική ανηθικότητα και την υπονόμευση αποφάσεων που παίρνονται με δημοκρατικό τρόπο.
– Τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της πόλης και αποτελούν εστία μόλυνσης. Πρόβλημα που οξύνθηκε με τα έργα σε κεντρικούς οδούς και τον ταυτόχρονο αφανισμό κάδων από κεντρικά σημεία.
– Τον κίνδυνο που ελλοχεύουν οι ανεξέλεγκτες πεζοδρομήσεις, στην αλλοίωση του χαρακτήρα του κέντρου του Αγρινίου. Τη μετατροπή του από Εμπορικό Κέντρο σε παροχή υπηρεσίας.
– Τον περιορισμό της εμπορικότητας της πόλης σε πολύ μικρή ακτίνα από το κέντρο της πλατείας.
– Τον ενδεχόμενο κίνδυνο αύξησης των ενοικίων των μαγαζιών στους δρόμους που πεζοδρομήθηκαν, που θα επισπεύσουν τα λουκέτα στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που εμείς εκπροσωπούμε.
– Την ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στους δρόμους παρέμβασης, με πλάκες σπασμένες από την πρώτη κιόλας μέρα παράδοσης ή λίγες εβδομάδες αργότερα (πχ Πεζόδρομος Παπαστράτου, Πεζοδρόμια Γ. Καραπαπά)
– Το οξυμένο κυκλοφοριακό που έχουν επιφέρει στο σύνολό τους οι αστικές παρεμβάσεις.
– Την έλλειψη ελεύθερων χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Αγρινίου ακόμη και για τους μόνιμους κατοίκους, πόσο μάλλον των κατοίκων της ενδοχώρας ή των επισκεπτών στην πόλη μας. Την αντίθεσή μας στη λογική: όπου δημιουργείται πρόβλημα καλύπτεται και με την ιδιωτική πρωτοβουλία (ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης επί πληρωμή).
– Τη δυσκολία πρόσβασης στο κέντρο που έχουν επιφέρει αυτές οι παρεμβάσεις και τη δυσανασχέτηση που έχουν προκαλέσει σε ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ.
– Την μη απόδοση των δημόσιων χώρων (πάρκο, πλατείες, πεζόδρομοι) σε αυτούς που το δικαιούνται: στους Δημότες. Κατάληψη αυτών των χώρων από κατασκευές, τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, πέραν από ό,τι προβλέπει ο νόμος μας βρίσκει αντίθετους.
– Το εάν τελικά οι αλλεπάλληλες αστικές παρεμβάσεις και τα κονδύλια που απορροφά για να τις πραγματοποιήσει ο Δήμος, βελτιώνουν τελικά ή όχι την ποιότητα ζωής των Δημοτών του Αγρινίου.
– Το φόβο που προκαλούν σε συμπολίτες μας, οι αγέλες που σχηματίζουν κατά καιρούς τα αδέσποτα. Αγέλες που δεν περισυλλέγονται και δεν περιθάλπονται, από το Δήμο που είναι ο αποκλειστικά νομικά υπεύθυνος για τη φροντίδα τους, παρά μόνο εάν γίνει καταγγελία από κάποιον που έχει δεχθεί επίθεση.
Επίσης στη συζήτηση αναφέρθηκαν από το Συνδυασμό Αγρίνιο Ανοιχτό & Πράσινο, σχολιάστηκαν ή δε σχολιάστηκαν θέσεις και απόψεις: για μια διαφορετικής μορφής Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, για ανάπτυξη σχεδίου δράσης με κοινωνικά συμβόλαια και πατριωτική κατανάλωση για την τοπική οικονομία, για την ανάδειξη των περιοχών Natura του Δήμου, για την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού του Δήμου, για τις κάθετες συνδέσεις με Ιόνια Οδό και Πλατυγιάλι-Καρπενήσι, για δημιουργία συνεδριακού κέντρου, για επιχειρηματικό πάρκο στο Αγγελόκαστρο, για σύσταση γραφείου επιχειρηματικής ανάπτυξης, ΜΚΟ, ΟΧΕ Τριχωνίδος, για τη χρήση της Δημοτικής Αγοράς.
Αυτά μαζί με πολλά άλλα που δεν αναφέρθηκαν είτε λόγω παράλειψης είτε λόγω πίεσης χρόνου, είναι θέματα που μας απασχολούν ως εμπόρους και δημότες της πόλης του Αγρινίου.
Αιτήματα και χαρτί παραπόνων δε δώσαμε ούτε θα δώσουμε σε κάποιο υποψήφιο Δήμαρχο.
Μοναδική μας δέσμευση προς κάθε Δημοτική Αρχή:
Ο ΕΣΑ μαζί σας θα είναι σε ότι αποδεδειγμένα βελτιώνει το επίπεδο ζωής του Δημότη και αγωνιστικά θα βρεθεί απέναντί σας, εάν η πολιτική και οι πρακτικές σας, εξυπηρετούν ένα μεγαλεπήβολο υστερόβουλο σχεδιασμό, με πυξίδα το οικονομικό κέρδος κάποιων εκλεκτών.
Λογική και Πολιτικήπου υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας δε θα είναι ανεκτή.
Το ΔΣ του ΕΣΑgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith