Συνάντηση Σπύρου Κωνσταντάρα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα

404478533 7182698475125620 5402949101642038303 n

Συναντήθηκα στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα . Είχα την ευκαιρία να συζητήσω σε άριστο κλίμα θέματα του δήμου Θέρμου , για τα οδικά δίκτυα στην Περιφέρεια Στερεάς και στην Δυτική Ελλάδα , για την κατανομή νέων Σωφρονιστικών Καταστημάτων στην χώρα μας καθώς και για τον δικαστικό χάρτη της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης.
Με τον Γιάννη Μπούγα βουλευτή και συνάδελφο δικηγόρο διατηρούμε μια ειλικρινή πολιτική σχέση και συνεργασία από τις αρχές του 2019 που έδινα , δυστυχώς μόνος , αγώνες για ένταξη του δρόμου Αντίρριο-Καρπενήσι , μέσω Θέρμου στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα , ώστε να απορροφήσει ευρωπαικούς πόρους για να γίνει το όνειρο γενεών πραγματικότητα . Όμως ο αγώνας θα συνεχιστεί με περισσότερη δύναμη την νέα δημοτική περίοδο .
Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω με την παρούσα ανάρτηση μου είναι ο κίνδυνος κατάργησης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο , για την ίδρυση του οποίου γενιές δικηγόρων και φορέων πάλευαν επι δεκαετίες για την ίδρυση του και δικαιώθηκαν θετικά αυτοί οι αγώνες.
Σήμερα υπάρχουν οι σκέψεις να καταργηθεί το εφετείο , ως αυτόνομος δικαστικός σχηματισμός και να απορροφηθεί με το Εφετείο Πατρών .
Συνεπώς πρέπει άμεσα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , αιρετή αυτοδιοίκηση , φορείς και δικηγορικοί σύλλογοι να δώσουμε την μάχη να μην καταργηθεί το Εφετείο , αλλά να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του .
Κατέστησα σαφές στον φίλο , συνάδελφο δικηγορο και υφυπουργό ότι η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί μετά την απώλεια του Πανεπιστημίου να υποστεί και νέα υποβάθμιση με την κατάργηση του Εφετείου.
Μετά ταύτα :
Εγρήγορση , αγώνας και ενότητα όλων των Αιτωλοακαρνάνων .googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith