Συνάντηση Λίνου Μπλέτσα με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

20240628 Μπλέτσας Τριανταφυλλάκης

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Λίνου Μπλέτσα και του Δημάρχου Ξηρομέρου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη στον Αστακό.
Κατά τη συζήτηση αναλύθηκαν από τον κ. Μπλέτσα οι επιπτώσεις, που αναμένεται να έχει το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής στο Δήμο Ξηρομέρου, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπισή τους, με την υιοθέτηση των προβλεπόμενων μέτρων από το ΠεΣΠΚΑ.
Ο κ. Τριανταφυλλάκης από την πλευρά του έθεσε επιμέρους προβλήματα του Δήμου Ξηρομέρου, που επιβαρύνονται περαιτέρω από την Κλιματική Αλλαγή καιζήτησε την αρωγή της Π.Δ.Ε.
Μέσω της ανταλλαγής απόψεων, που ακολούθησε, εξειδικεύτηκαν περαιτέρω οι κοινές δράσεις των δύο φορέων, προκειμένου να οροθετηθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με διττό στόχο, αφενός την άμβλυνση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής και αφετέρου τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Ξηρομέρου με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, χωροταξίας και ενέργειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ανδρέας Ρεγκούτας (Γ.Γ. του Δ. Ξηρομέρου), Ελευθέριος Μάντζαρης (Αντιδήμαρχος Δ. Ξηρομέρου) και Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (επιστημονικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπλέτσα).googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith