Συνάντηση Λάμπρου Δημητρογιάννη με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας

20231121 Δημητρογιάννης

Τo αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής στη Δημόσια Υγεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
Για το λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Καλύβα και την ενημέρωσε για τις επερχόμενες δράσεις.
Οι αναφερόμενες δράσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς για πρώτη φορά φορέας αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εστιάσει σε ζητήματα που ήδη απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και τον τομέα υγείας.
Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης και η κ. Καλύβα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα πρόληψης, προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, καθώς και για το νέο σχεδιασμό σε καίρια ζητήματα. Μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές δομές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Δημητρογιάννης τόνισε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί η δέουσα προσοχή για τη δημόσια υγεία στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη διασπορά μονάδων υγείας στη χώρα.
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη για την ενημέρωση για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, τόνισε πως τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και της πρόληψης είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και πολυσύνθετα, και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει η στενή συνεργασία όλων των φορέων με στόχο τις αποδοτικές και μακροχρόνιες παρεμβάσεις.googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith