Συναγερμός για τα ρούχα από το Shein – Εντοπίστηκαν καρκινογόνα χημικά

clipboard 05 29 2024 01

Ανησυχία για εκατομμύρια πελάτες του μεγάλου ψηφιακού καταστήματος

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους καταναλωτές η είδηση ότι προϊόντα που προορίζονται για παιδιά από την πλατφόρμα Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα αποδεκτά όρια.

zenith

Πρόκειται για χημικές ουσίες, που όχι μόνο δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό και δεν διασπώνται από το περιβάλλον (παντοτινά χημικά), αλλά επιδρούν στο ορμονικό σύστημα ανθρώπων και ζώων και προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Η Shein, η οποία είναι μια κινεζική εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει γίνει δημοφιλής ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ – η εφαρμογή της κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη χώρα πέρυσι με περισσότερες από 36 εκατομμύρια λήψεις.

Τα δεδομένα από τη ShipMatrix, μια εταιρεία συμβούλων logistics, έδειξαν ότι η Shein στέλνει περίπου ένα εκατομμύριο πακέτα την ημέρα στις ΗΠΑ.

Όμως η επιτυχία της εταιρείας οδήγησε σε έλεγχο καθώς οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να κάνουν εβδομαδιαία ανάλυση των προϊόντων της.

Τα τελευταία ανακάλυψαν υπερβολικά επίπεδα φθαλικών ενώσεων, ένα είδος χημικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται για να μαλακώσει τα πλαστικά, τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές.

Τα εν λόγω χημικά είναι μια κατηγορία κοινών βιομηχανικών ενώσεων που δεν διασπώνται όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ρούχων ανθεκτικών στους λεκέδες και μπορούν να διαρρεύσουν από τα προϊόντα και να εισχωρήσουν στο σώμα μας μέσω της κατάποσης, της εισπνοής ή μέσω του δέρματος.

Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι παπούτσια είχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα, ενώ τρεις τσάντες είχαν 153 φορές το όριο των χημικών για πάντα.

Αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ, Park Sang-jin είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζήτησαν την αφαίρεση αυτών των προϊόντων από την πώληση και είπε ότι από τότε που η πόλη άρχισε τις επιθεωρήσεις τον Απρίλιο, οι περισσότερες πλατφόρμες έχουν συμμορφωθεί με τέτοια αιτήματα.

newsbomb.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith