Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40

lampirisv (41 of 44)

Στις εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Η Διεθνής Σύνοδος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και κατά την διάρκειά της ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέλαβε την Προεδρία από τον ομόλογό του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ΕκρέμΙμάμογλου.
Οι 69 Δήμαρχοι από 10 χώρες των Βαλκανίων συμμετείχαν σε διμερείς συνεργασίες έχοντας ως στόχο την αναζήτηση λύσεων στις καθημερινές προκλήσεις προωθώντας το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.
ΟΔήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του Δικτύου : «Με ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζω τη Σύνοδο του Δικτύου Πόλεων Β40 στην Ελληνική πρωτεύουσα. Μία εκδήλωση που μας καλεί σε μια κοινή πορεία προς ένα μέλλον σταθερότητας και ευημερίας, στην οποία όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε στους τομείς της Οικονομίας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Καινοτομίας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εξαιρετική διοργάνωση της Συνόδου».
img 622afce26e7237b0af0fd13f40c1f500 v
Οι Δήμοι που έχουν συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη δεσμεύονται μεταξύ άλλων για πλαίσιο συνεργασίας στους τομείςτης οικονομίας, του πολιτισμού, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της αλληλεγγύηςκαθώς και για την χάραξη νέων τομέων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ενδυνάμωση των καλών σχέσεων γειτνίασης στην περιοχή.
Μετά τη λήξη των εργασιών όλοι οι Δήμαρχοι που μετείχαν στη Διεθνή Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, σε μια συμβολική κίνηση, τοποθέτησαν το έμβλημα της πόλης τους στον χάρτη της ευρύτερης περιοχής.
lampirisv (46 of 64) (1)

img a199cf94e1d7bcb6eb85e71a0a258722 v

zenith