Συμμαχία για το μέλλον: “Το Μεσολόγγι κρατεί για νεκροθάφτη του την Νίκη Κεραμέως”

symmaxia gia to melon

Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, για το ότι ο Στρατηγικός Σχεδιασμός τις κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Η απόφαση για την εξαφάνιση της Αιτωλοακαρνανίας από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας έχει ληφθεί προ πολλού και τώρα βλέπουμε βήμα – βήμα την εφαρμογή της.

Μείωσαν τα τμήματα της Γεωπονικής της σχολής στην Αιτωλοακαρνανία.
Υποχρηματοδοτούν τα Πανεπιστήμια, αλλά χρηματοδοτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Δεν προσέλαβαν μέλη ΔΕΠ, που είναι η βάση λειτουργίας των Πανεπιστημίων.
Δεν κατήργησαν την βάση του 10, με αποτέλεσμα την μείωση των εισακτέων το 2021 κατά 17.000 έναντι του 2020.
Δεν αξιοποίησαν το Campus των 800 στρεμμάτων στο Μεσολόγγι
Εξομοίωσαν τα Πανεπιστήμια με τα Κολλέγια, μόνο που στα Κολλέγια δεν υπάρχει η βάση του 10.
Για το 2022 μειώνονται ξανά οι θέσεις εισακτέων κατά 9.000 και καταργούνται νέα τμήματα από το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.
Στην ουσία καταργούνται όλα τα τμήματα της Γεωπονικής σχολής από την Αιτωλοακαρνανία και το οριστικό λουκέτο στην ουσία έχει μπει ήδη.
Πηγή του κακού είναι αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ. που με τον νόμο έκτρωμα της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, υποβαθμίζει συστηματικά όλα τα περιφερειακά Πανεπιστήμια.

Η συνεχής μείωση των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια, γίνεται απλά και μόνο για να βρουν εύκολα πελάτες τα ιδιωτικά Κολλέγια, χωρίς να σκέπτονται ότι ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώσει ούτε καν τον λογαριασμό του ρεύματος.

Μέσα σε όλη αυτή την απαξίωση και συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας, δήμαρχοι, περιφερειάρχης και κυβερνητικοί βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την πολιτική που θα εφαρμόσει στην παιδεία, αλλά δυστυχώς πολλοί, με έλλειψη ατομικής ευθύνης, την επικρότησαν και τώρα θερίζουμε τα αποτελέσματα των πράξεών τους.

Όσο για το Μεσολόγγι αυτή την φορά «έχει παραδώσει τα άρματα και έχει σκύψει το κεφάλι» κρατεί δε για νεκροθάφτη του την Ν. Κεραμέως.

Με την ευκαιρία στέλνουμε τα …. θερμά μας συγχαρητήρια στον δήμαρχο Μεσολογγίου, για την ….αποτελεσματική και άμεση αντίδρασή του, στην φτωχοποίηση της πόλης του!

Συμμαχία για το μέλλον

Μεσολόγγι 17/5/2022googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith