Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τραγικός απολογισμός – 36 οι νεκροί – 66 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ

train ap23060235010905.jpg

«Όλες οι ενέργειες επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια»
Ανέβηκε στους 36 ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά στις 9:30 το πρωί. Όπως ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36. Ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες. Οι 60 σε απλές κλίνες και 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων της ΕΜΑΚ και της ειδικής ομάδας δασικών επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα» ανέφερε η νεότερη ενημέρωση.

Μετωπική σύγκρουση
Οι δύο αμαξοστοιχίες, μία εμπορική και μία επιβατική, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις η πολύνεκρη τραγωδία συνέβη όταν τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν μετωπικά.

«Ήταν μια μετωπική σύγκρουση, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενίδουνιας, αναφερόμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα μετά τη σύγκορυση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Εξήγησε ότι τα τρένα μπαίνουν στη γραμή με εντολή που δίνει ο διαχειριστής και πρόσθεσε πως «δεν λειτουργεί κανένα ηλεκτρονικό σύστημα, όλα γίνονται χειροκίνητα στο μεγαλύτερο τμήμα της γραμμής».

Προσήχθη ο σταθμάρχης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί τρεις καταθέσεις, από τον σταθμάρχη τον κλειδούχο που είχαν βάρδια την ώρα του δυστυχήματος και από εκπρόσωπο της εταιρείας.Αναμένονται οι επόμενες οδηγίες που θα δοθούν από εισαγγελικές Αρχές.

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται έξω από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, του Γενικού και του Πανεπιστημιακού.

Συγγενείς επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Οδυρμοί, κραυγές και δάκρυα σπάνε τη νυχτερινή σιωπή για εκείνους που διαπιστώνουν ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Παρέμβαση Ντογιάκου για τη σύγκρουση τρένων
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Πηγή: skai.gr

zenith