Συγκρούσεις σε φυλακή και τουλάχιστον 12 νεκροί

fylaki

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σε φυλακή του Εκουαδόρ, με τουλάχιστον 12 άτομα να σκοτώνονται.

«Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων για τον θάνατο 12 κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος της παραλιακής ζώνης στο Γουαγιακίλ» δήλωσε η εισαγγελία της περιοχής αυτής του Εκουαδόρ.

Έξι κρατούμενοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι την Τετάρτη σε αυτή τη φυλακή του Γουαγιακίλ, μια μεγάλη πόλη-λιμάνι του νοτιοδυτικού Εκουαδόρ που μαστίζεται από τη βία η οποία συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Την επόμενη, τρεις νεαρές εργαζόμενες δολοφονήθηκαν ενώ βρίσκονταν έξω από το σωφρονιστικό συγκρότημα. Και την Παρασκευή, τουλάχιστον τρεις φυλακισμένοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με όπλα μέσα στη φυλακή.

Οι φυλακές του Εκουαδόρ έχουν μετατραπεί σε θέατρο επαναλαμβανόμενων πολύνεκρων συγκρούσεων μεταξύ κρατουμένων, με φόντο τις αντιπαλότητες μεταξύ εγκληματικών ομάδων που πολεμούν μεταξύ τους για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, έχουν καταγραφεί σε αυτές τις φυλακές οκτώ σφαγές, με περισσότερους από 400 κρατούμενους νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν διαμελισμένοι και καμένοι.

Το Γουαγιακίλ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το κέντρο της διακίνησης ναρκωτικών στο Εκουαδόρ, καθώς βρίσκεται μεταξύ της Κολομβίας και του Περού – των μεγαλύτερων παραγωγών κοκαΐνης στον κόσμο.

NEWSIT.GRgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith