Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη ο πρόεδρος των Σπαρτιατών

stigas

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών». Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας έχει προχωρήσει σε πρωτοφανείς καταγγελίες, κάνοντας λόγο ακόμα και για συμπεριφορές που παραπέμπουν σε greek mafia ή Δον Κορλεόνε.

Παράλληλα, ο Βασίλης Στίγκας έχει καταγγείλει και αντιποίηση της σφραγίδας του κόμματος των «Σπαρτιατών» και της επωνυμίας, αλλά έχει πει πως απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Στίγκας στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έχει κληθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (05.09.23) ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη (31.08.23), όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» σε μία πρωτοφανή εικόνα για το ελληνικό κοινοβούλιο, εμφανίστηκε να κάθεται μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης» ανέφερε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας αίσθηση.

Στη συνέχεια, ήρθε και η διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος, των κ.κ. Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη, με τις εξελίξεις από εκεί και πέρα να είναι ραγδαίες και να προκαλούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

newsit.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith