Στη φυλακή και 6ος ανήλικος για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

viasm

Το δρόμο για τις φυλακές ακολούθησε άλλος ένας ανήλικος, ο έκτος κατά σειρά, που συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό και τα βασανιστήρια με θύμα το 15χρονο αγόρι από το Ίλιον, από συμμορία ανηλίκων.
Ένας ακόμα κατηγορούμενος, ο έκτος κατά σειρά, οδηγήθηκε σήμερα στις φυλακές για τη σοκαριστική, φρικιαστική, υπόθεση του ομαδικού βιασμού του μαθητή στο Ίλιον.

Πρόκειται για έναν 15χρονο με καταγωγή από τη Βουλγαρία για τον οποίο το θύμα έχει κάνει σοκαριστικές περιγραφές για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ υποστηρίζει ότι διακινούσε και τα βίντεο με τον βιασμό του.

Ο ανήλικος μιλώντας στο Mega αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι είχε ρόλο θεατή στην υπόθεση και ζήτησε συγγνώμη για το ότι-όπως είπε- δεν προστάτεψε το θύμα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σήμερα στα δικαστήρια, συνοδευόμενος από το συνήγορο του και τους γονείς του προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για όσα του καταλογίζει το θύμα.

«Εκείνος είχε την ιδέα και όλα τα έκανε εκείνος. Τον έχω δει να μου το κάνει άλλη μία φορά» κατέθεσε το 15χρονο θύμα.

«Δεν έχω σχέση με τον βιασμό»
Ο ανήλικος, που πλέον βρίσκεται στις φυλακές, υποστηρίζει ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες διατηρούσε επαφές με το θύμα.

«Είχα σχέσεις μαζί του, μίλαγα μαζί του μέχρι και την Τετάρτη 21 του μήνα. Όταν είχε ξεκόψει από όλους μαζί μου μίλαγε, έλεγε τα προβλήματα του. Συζητάγαμε πολλά αγορίστικα και άλλα πράγματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Το θύμα του ομαδικού βιασμού ωστόσο ανέφερε στην κατάθεση του πως ο συνομήλικος του ήταν εκείνος που κάθε φορά τον ξεγελούσε.

«Με τους υπόλοιπους που δεν πηγαίναμε μαζί σχολείο, έπαψα να τους μιλάω. Με τον (…) όμως, που ήμασταν στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο, μιλάγαμε και μου ορκίστηκε, όταν ξέκοψα από την παρέα, να ξαναγυρίσω, γιατί δεν θα το ξανακάνουν και ότι έκανα βλακεία που έφυγα. Επέμενε δηλαδή ότι δεν θα το ξανακάνουν και ότι με ήθελαν πίσω. Ήταν κάτι που μου το είχε ξαναπεί στο παρελθόν, αλλά δεν το τήρησε» είπε το θύμα.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον της ανακρίτριας πάντως υποστήριξε ότι ουδεμία σχέση έχει με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο συμμαθητής του.

«Ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο… με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί όφειλα να προστατέψω τον… από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 15χρονος κατηγορούμενος.

«Το περιστατικό ήταν άγριο. Η ανακρίτρια είπε με τι καρδιά το κάνατε αυτό στο παιδί. Νομίζω ότι η προσωρινή κράτηση είναι ένας παραδειγματικός διότι και η παθητική στάση έχει τις ευθύνες της» δήλωσε ο δικηγόρος του 15χρονου κατηγορούμενου, Εμμανουήλ Διαμαντάρας.

Πλέον, αναμένεται, πιθανότατα αύριο και η απολογία του 8ου και τελευταίου, μέχρι σήμερα, κατηγορούμενου στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Τι είπε στην απολογία του ο 15χρονος κατηγορούμενος
«Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο 15χρονος δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιόν σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον 15χρονο.

»Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο όμορης οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο».

megatv.com

zenith