Στέφανος Κασσελάκης: Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου

kassel

Ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε στο LIVE NEWS για το παραδικαστικό κύκλωνα, την υποψηφιότητά του αλλά και το τι απαντά στους επικριτές του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την κουβέντα, λέγοντας πως βρίσκεται στον Έβρο, εκεί που η φωτιά έχει κάψει πολλά στρέμματα, τονίζοντας πως ο λόγος που είναι εκεί είναι για να στρέψει την προσοχή που έχει δεχτεί το πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες, σε μία πολύ λυπηρή κατάσταση, όπως ο Έβρος, και ο πρωθυπουργός δεν έχει φανεί, σε έναν νομό που ψηφίστηκε, όπως είπε χαρακρτηριστικά.

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι τερατώδες, έχουν καεί πάνω από 700.000 στρέμματα. Η πανίδα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και ειδικά στη Δαδιά που υπάρχει μεγάλος πλούτος στην πανίδα, έχουμε πλέον μεγάλο θέμα. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός ώστε να μπορεί το κράτος να κρατήσει τη βλάστηση».

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια ριζική ανασυγκρότηση στην Πολιτική Προστασία αλλά πρέπει να συζητηθεί και το κύματι της πρόληψης.

«Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει προϋπολογισμός μόνο 300.000 ευρώ για τον καθαρισμό ενώ πριν τα μνημόνια ήταν 4 εκ. και το κράτος το ξέρει αυτό. Το άλλο κομμάτι είναι η ανασυγκρότηση γιατί έχουμε ένα πυροσβεστικό σώμα που είναι πολύ ταλαιπωρημένο και συγκινήθηκα γιατί έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπαθείς. Έχουμε ένα μέσο μότο ηλικίας 45 ετών και αυτό που καταλαβαίνω είναι πως το επιτελικό κράτος δεν δουλεύει και τα λάθη που επαναλαμβάνονται, δεν είναι λάθη. Η Δαδιά είχε καεί και πέρσι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ
Όπως τόνισε, μόνο για περιβάλλον από τα 183 εκ. δεν είχε απορροφηθεί και σημείωσε πως να καταλάβουμε πως η πρόληψη προλαμβάνει την σπατάλη.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές πουθ θα υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα λεφτά για τους προσλήψεις υπάρχουν και πρέπει να δαπανηθούν. Είναι και η οικολογική καταστροφή που δεν μπορεί να βάλεις πρόσημο. Θα δείτε ΣΥΡΙΖΑ με ικανά στελέχη και ναι θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αισθάνονται πως το προεδρείο τους ακούει και τους προωθεί. Πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να κάνουμε ένα συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος και να δώσουμε ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευκαιρίες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για τις κριτικές που έχει δεχτεί από μέλη του κόμματος και συγκεκριμένα για τον Νίκο Φίλη και τον Στέφανο Τζουμάκα.

«Όσον αφορά τον κ. Φίλη τον προσέγγισα στο συνέδριο και του είπα πως χαίρομαι για την πορεία του και θα ήθελα να μάθω από εκείνον. Πιστεύω πως όλος ο κόσμος έχει να προσφέρει κάτι σε εμένα ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας για εμένα. Αλλά όπως είπα, δεν θα δεχτώ καμία υπονόμευση. Όσον αφορά τον κ. Τζουμάκα είχα πάει για ένα διάλλειμα στην τουαλέτα και έμεινα με τον κόσμο έξω . Δεν ήταν κάποιο προσωπικό θέμα με τον κ. Τζουμάκα. Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου αλλά εγώ λογοδοτώ στον ελληνικό λαό. Υπάρχει η Λερναία Ύδρα που πρέπει να την κάψουμε και χρειάζεται επιτέλους η πλειοψηφία να είναι Δημοκρατία. Εγώ κατεβαίνω για να μπορέσει το ελληνικό κράτος να δουλεύει για τον Έλληνα πολίτη και να προστατεύει του αδύναμους», είπε αρχικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται δομικές αλλαγές αλλά ο αξιακός κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ εμένα με εκφράζει. Είναι η στάση προς τον συνάνθρωπο, ο λόγος που μπαίνεις στη πολιτική. Το κόμμα δεν έχει λειτουργήσει καλά και εάν ηγηθώ να είστε σίγουροι πως θα αλλάξει».

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί
Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως σε προσωπικό επίπεδο το περίμενε πως θα υπήρχαν ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του.

«Θα έπρεπε να το αντιμετωπίσω γιατί αλλιώς πώς θα το αντιμετωπισθεί κάποιος που το βιώνει στην καθημερινότητά του. Έχουμε δεχτεί πολλές απειλές με τον σύντροφό μου αλλά δεν θέλω να παριστάνω το θύμα. Είχαμε πληρώσει συνοδεία 3 ατόμων και αυτοκίνητο με δικά μου έξοδα. Όταν κατάλαβα ότι εργαλειοποιείται αυτό τότε το σταμάτησα. Όταν δημοσιοποιήθηκε είχα μόνο ένα άτομο για προστασία».

Όπως είπε, ένας από του λόγους που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως σε μία δύσκολη περίοδο παρείχε μέριμνα σε γονείς άνεργους ενώ τόνισε πως δεν αναφέρθηκε εκείνος πρώτα στα περί «αριστείας».

«Όσον αφορά για την αλαζονεία ο καθένας μπορεί να κρίνει. Δεν ξεκινήσαμε να λέμε εμείς για την αριστεία αλλά μάλλον έλεγαν πως είμαστε άχρηστοι. Η απάντηση είναι πως ήρθε ο καιρός να κάνουμε κάτι, αντί να μένουμε σε μία στασιμότητα και να λέμε πως έχουμε επιτελικό κράτος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως δεν είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Ξέρω πως θα με ειρωνευτούν επειδή εγώ ήμουν σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Έχουμε πολλά για να βελτιώσουμε στα πανεπιστήμια. Άμα η χώρα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια αύριο, ξέρετε πολύ καλά τι θα γίνει, θα είναι μία χώρα δύο ταχυτήτων. Έχω μιλήσει με πολλούς καθηγητές για να φέρουμε νέες μεθόδους στα πανεπιστήμια και νομίζω πως μπορεί να γίνει».

Όσον αφορά τον στρατό ο κ.Κασσελάκης είπε πως ην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας πρέπει να είναι ένας στόχος σε βάθος χρόνου για την πρώτη γραμμή.

«Συγχρόνως πρέπει αν γίνει εθνική κοινωνική θητεία για όλους και για όλες. Μια θητεία έξι μηνών που βοηθάει τον τόπο σου. Αυτό που λέω το λέω γιατί πολύς κόσμος μου λέει πως γνώρισα κόσμο αλλά δεν έμαθα δεξιότητες. Η άμυνα είναι πολύ σοβαρό θέμα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο να έχουμε επαγγελματική φύλαξη».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την αποχώρησή του από τις εταιρίες στις οποίες εργαζόταν, και πως είχε απολυθεί από αυτές.

«Ήμουν στη τράπεζα 5 χρόνια και έχω δουλέψει πολύ σκληρά με ανταγωνισμό, πήρα συστατικές επιστολές από τους καθηγητές μου και πήγα στο MIT. Όσον αφορά το θέμα με την Tiptree, διεκδικώ τας δεδουλευμένα μου και πιστεύω πως όλοι πρέπει να το κάνουνε αυτό. Με ειδική μου πρωτοβουλία έφυγα. Όλοι θέλουν να δουν αποτελέσματα και μετά να δώσουν αμοιβή. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία μου και τα αποτελέσματα που έχω φέρει είναι πολύ καλά και είναι ανοιχτά στο κοινό να τα δει. Μακάρι και άλλα πολιτικά πρόσωπα να είναι τόσο διαφανή όσο εγώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης για το παραδικαστικό
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο παραδικαστικό κύκλωμα, για τι οποίο είχε πει πως ο πατέρας του είχε αναγκαστεί να χάσει ντα πάντα από τα περιουσιακά του στοιχεία.

«Ο πατέρας ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια με αυτήν την υπόθεση πλέον έχει απαλλαγεί πλήρως από την υπόθεση. Ήμουν μικρός όταν έφυγα για αυτούς τους λόγους και δεν γνωρίσω πολύ καλά. Αλλά ξέρετε το παραδικαστικό κύκλωνα. Ξέρω πως υπήρχε εξωδικαστικός συμβιβασμός επειδή απέσυρε τις μηνύσεις ο αντίδικος. Ο πατέρας μου εμπλέκεται σε ένα σύστημα μεταξύ δικαστικών και δικηγόρων και εγώ παραμένω πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Αντί να ασχολείστε με το τι γίνεται στην Ελλάδα, όπου ο πρωθυπουργός δεν έχει έρθει εδώ και ασχολείστε με κάτι αφορούσε τον πατέρα μου. Υπήρξε ένα παραδικαστικό κύκλωμα που κατέστρεψε ζωές. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι στους 27 στην Ε.Ε. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να βρει το δίκιο του χωρίς κονέ στην Ελλάδα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

«Έγιναν λάθη το πρώτο χρόνο που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά σε βάθος 4ετίας άφησε ένα στρωμένο κρεβάτι στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα έλεγα πως τα λάθη τα έκανε ο Τσίπρας αλλά το κόμμα συλλογικά. Υπήρχαν υπονομεύσεις προς τον πρόεδρο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο αφήγημα για την Αριστερά που να λύνει τα προβλήματα της χώρας. Το κράτος πρέπει να δουλέψει για να έχουμε χρήματα στο μέλλον. Πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση. Μία κυβέρνησή πρόπει να κοιτάει μακροπρόθεσμα. Η Ελλάδα δανείζεται σαν να είναι στην επενδυτική βαθμίδα και τα δημοσιονομικά της χώρας είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με 10 χρόνια πριν».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης είπε πως πιστεύει πως οι φόροι στους μισθωτούς πρέπει να μειωθούν.

«Δεν έχω κυβερνητικό πρόγραμμα μέσα σε μία μέρα. Εγώ θέλω να έχω χαμηλούς φόρους. Η άποψή μου είναι πως όταν μειώνεις φόρους σε μία ομάδα με χαμηλές απολαβές τότε δημιουργείς μια υπεραξία. Νερό και ρεύμα πρέπει να είναι δημόσια»

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith