Στέφανος Κασσελάκης: Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του πόθεν έσχες

kasselakis syriza xr

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελούν πλέον τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας στις ΗΠΑ από τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, διέταξε ποινική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, διατάξεις του οποίου απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

zenith

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έγινε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ και όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό από την συγκεκριμένη εταιρεία δανείστηκε το κόμμα, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων.

Πού βρίσκεται η εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη

Σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι στεγάζεται η εταιρεία Osios LLC ιδιοκτησίας Στέφανου Κασσελάκη, από την οποία προήλθε το ποσό των 230.000 ευρώ που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως δάνειο στη Left Media, για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στα κομματικά ΜΜΕ.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει ασυμβίβαστο του κ. Κασσελάκη με την εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή, ενώ ταυτόχρονα είναι πολιτικό πρόσωπο.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα ενημερωθεί για τους δικηγόρους του για το εάν υπάρχει ασυμβίβαστο, καθώς ο ίδιος δεν είναι βουλευτής, αν και ο νόμος αφορά στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το άρθρο 8 του νόμου 3213 του 2003, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016, ορίζει ότι απαγορεύεται σε βουλευτές – ευρωβουλευτές αλλά και σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και στην Ευρωβουλή, να διαθέτουν μετοχές ή το σύνολο της ιδιοκτησίας εξωχώριας εταιρίας.

Σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και πρόστιμο έως 500.000 ευρώ.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith