Στα σκαριά έργα για νέο καταφύγιο σκαφών στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

marina canva

Προχωρούν με σταθερό ρυθμό οι διαδικασίες για το νέο καταφύγιο σκαφών στην Αμφιλοχία.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Επέκταση και εκσυγχρονισμός καταφυγίου σκαφών Μενιδίου».

Οι εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν στην Δ.Ε. Μενιδίου, Δήμου Αμφιλοχίας, Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας.

Η θέση του έργου εντοπίζεται στο Μενίδι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στις βορειοανατολικές ακτές του Αμβρακικού κόλπου. Πρόκειται για υφιστάμενη λιμενική εγκατάσταση, για την εξυπηρέτηση αλιευτικών και άλλων σκαφών, με εκτιμώμενο αριθμό ελλιμενισμένων αλιευτικών σκαφών 25 και ερασιτεχνικών – αναψυχής 10.

Ο γενικός σχεδιασμός του λιμένα περιλαμβάνει ουσιαστικά την κατάργηση του προσήνεμου μόλου με καθαίρεση τμήματός του και την μετατροπή του σε υπήνεμο, και την ταυτόχρονη δημιουργία νέου προσήνεμου μόλου (από τα βόρεια) κάθετου στην ακτή και με κάθετη στροφή του (ώστε να παραλληλίζεται με την ακτή). Επίσης εκβάθυνση λιμενολεκάνης στα -4,00μ και εγκατάσταση 2 πλωτών προβλητών συνολικού μήκους 96,60μ.

Το έργο βρίσκεται εντός της περιοχής NATURA «Αμβρακικός Κόλπος, δέλτα Λούρου & Άραχθου (Πέτρα, Μύτικας, ευρύτερη περιοχή, κάτω ρους Άραχθου, Καμπή Φιλιππιάδας)» με κωδικό (GR2110001) και απέχει περίπου 20μ. από την περιοχή NATURA «Αμβρακικός Κόλπος, Λιμνοθάλασσα Κατάφουρκο και Κορακονήσια» (GR2110004), η οποία αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας, καθώς και σε απόσταση περίπου 600 m από την περιοχή RAMSAR «Αμβρακικός Κόλπος».

ypodomes.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith