«Σπασμένος ήχος» από την κινηματογραφική λέσχη του Δήμου Αγρινίου

broken sound poster gr

Σπασμένος ήχος από την κινηματογραφική λέσχη του Δήμου Αγρινίου

Υπεύθυνος για την ιδέα, την έρευνα και την αρχισυνταξία είναι ο Αγρινιώτης μουσικός και συγγραφέας Ανέστης Μπαρμπάτσης.

zenith

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της,

την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 , στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ:

Σπασμένος ήχος

Δείτε το trailer:

Υπεύθυνος για την ιδέα, την έρευνα και την αρχισυνταξία είναι ο μουσικός και συγγραφέας Ανέστης Μπαρμπάτσης, ο οποίος δίνει το λόγο σε μια σειρά από ερευνητές, συνθέτες και δεξιοτέχνες του οργάνου (Δημήτρης Βύζας, Γιώργος Δράμαλης, Μανώλης Καραντίνης, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Μωραΐτης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαβασιλείου, Κώστας Παπαδόπουλος, Μανώλης Πάππος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Παναγιώτης Στεργίου, Θύμιος Στουραΐτης, Νίκος Τατασόπουλος, Βαγγέλης Τρίγκας και Διαμαντής Χιώτης).

Από τα παράνομα καταγώγια, τους χασικλήδες, τη λογοκρισία και τους ρεμπέτες, το μπουζούκι κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να γίνει το πιο αγαπητό, αλλά και διαδεδομένο όργανο στη χώρα. Σήμερα, με την κοινωνία μας να προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της από διαδοχικές οικονομικές, και όχι μόνο, κρίσεις, η αναθεώρηση του τι είναι πραγματικά ουσιαστικό και τι όχι φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ενώ η αλληλεγγύη και η διαφύλαξη της ταυτότητας  μέσα από τη μουσική καθίσταται ουσιώδης. Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o “Σπασμένος Ήχος” επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Εμφανίζονται οι Δημήτρης Βύζας, Γιώργος Δράμαλης, Μανώλης Καραντίνης, Βαγγέλης Λιόλιος, Γιάννης Μωραΐτης, Χρίστος Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαβασιλείου, Κώστας Παπαδόπουλος, Μανώλης Πάππος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Παναγιώτης Στεργίου, Θύμιος Στουραΐτης, Νίκος Τατασόπουλος, Βαγγέλης Τρίγκας και Διαμαντής Χιώτης,

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη

στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Ο Ανέστης Μπαρμπάτσης γεννήθηκε το 1976 στο Αγρίνιο. Μεγαλώνοντας μέσα σε ακούσματα λαϊκής και δημοτικής μουσικής, σε ηλικία 12 ετών, ξεκινά να παίζει μπουζούκι. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει αργότερα με την απόκτηση πτυχίου. Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός και από το 2002 διδάσκει στο δημόσιο σχολείο (Μουσικό Σχολείο Πειραιά).
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Μουσικές τέχνες – Ελληνικές μουσικές παραδόσεις – Ερμηνεία και Εκτέλεση στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αυτό το διάστημα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο τμήμα.
Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 2016, (Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, Fagotto) ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε προσωπικό δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο (Violins productions). Πρόσφατα εκδόθηκε το δεύτερο του βιβλίο (Μπαγιαντέρας-Δημήτρης Γκόγκος, Προπολεμική περίοδος, Μετρονόμος 2022).
Είχε την ιδέα-έρευνα και είναι συνδημιουργός του ντοκιμαντέρ για το μπουζούκι με τίτλο Σπασμένος Ήχος (Foss production 2022).googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith