Σοκ με έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε αποχέτευση στην καρδιά της Αθήνας

moraki 1 1024x571

Η εικόνα προκαλεί σοκ, ένα έμβρυο εντοπίζεται νεκρό μέσα σε σωλήνα αποχέτευσης, στην καρδιά της Αθήνας.
«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ποντίκι», λένε αποκλειστικά στο Live News οι υπάλληλοι της εταιρείας αποφράξεων, που πρώτη εντόπισε το μωρό.

«Στην αρχή ο άνθρωπος νόμιζε ότι ήταν ποντίκι. Νόμιζε ότι ήταν το δέρμα. Μετά όσο ”ξεκίναγε” το χέρι προς τα έξω και βλέπει ότι κάτι δεν του ”κάνει” για ποντίκι. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και όπως το έφερε και το ανέβασε με την κουτάλα του στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι αυτό που έφερε μαζί είναι μωρό», περιγράφει η υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων.

Το χρονικό
Μεσημέρι Δευτέρας και συνεργείο αποφράξεων εκτελούσε εργασίες στην αποχέτευση επί της οδού Σόλωνος. Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, ένας από τους εργαζόμενους ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα.

H υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων περιέγραψε: «Δεν μπήκε κάμερα ποτέ. Από μια κουτάλα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για αρχή φαινόταν ότι υπάρχει κάτι μέσα που έπρεπε να βγει προς τα έξω και μετά να βάλουμε το πλαστικό (…). Ευτυχώς που δεν το βάλαμε από την αρχή γιατί θα είχε γίνει λιώμα. Μαζί με τα μωρομάντηλα που έφερε προς τα έξω, με την κουτάλα του, όπως έφερε τα χαρτιά τα πρώτα, έσυρε μαζί κι αυτό».

Ανάμεσα στα δεκάδες μωρομάντηλα ο υπάλληλος εντόπισε το νεκρό έμβρυο, που είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο. Το σοκ του ήταν τεράστιο, σταματώντας κάθε εργασία.

«Σοκ καταλαβαίνετε για τον άνθρωπο τεράστιο. Σταμάτησε ό,τι έκανε. Δεν άγγιξε τίποτα. Φώναξε κάποιον υπεύθυνο. Του λέει «ελάτε λίγο έχει προκύψει κάτι πολύ σοβαρό, που έχει προκύψει εδώ». Κατέβηκε και ο κύριος που μας ενημέρωσε κι άνοιξε τον χώρο. Σοκαρισμένος είναι ο άνθρωπος».

Εκτός από τον υπεύθυνο της πολυκατοικίας, ειδοποιήθηκαν και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που στεγάζονται στο εν λόγω κτίριο. Αμέσως, κατέβηκαν η προϊσταμένη και μια νοσηλεύτρια που πήρε μέσα σε ένα κουτί το βρέφος.

«Έδωσαν εντολή και ήρθε μια νοσηλεύτρια με ένα κουτί να το παραλάβει. Είπαν ότι ξέρουν τι έπρεπε να κάνουμε. Να πάρουν δείγμα DNA, να δουν σε ποια γυναίκα ανήκει γιατί ίσως και να κινδυνεύει’».

Το LIVE NEWS επικοινώνησε και με την ΜΚΟ που υποστήριξε πως συνεργάζεται με τις αρχές για να βρεθεί τι τελικά συνέβη με το νεκρό έμβρυο.

«Εμείς είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία για να μπορέσουμε να δούμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορούμε να μπούμε σε σενάρια ούτε σε εικασίες. Βρέθηκε κοντά στο κέντρο ημέρας, υπήρχαν επισκέψεις και από γυναίκες. Το κέντρο ημέρας των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», όπως και πολλές δομές στην Αθήνα είναι ανοιχτό προς όλους τους ανθρώπους. Το τι μπορεί να έγινε δεν το γνωρίζω».

H υπεύθυνη της εταιρείας αποφράξεων λέει ότι οι υπάλληλοι της ΜΚΟ αρνούνταν αρχικά να συνεργαστούν με την Αστυνομία.

Τα σενάρια που εξετάζονται
Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, αναμένεται να λάβουν στα χέρια τους τη λίστα των γυναικών, που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στη συνέχεια έφυγε.

«Γίνεται μια μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας για το αν η γυναίκα που απέβαλε ή γέννησε το έμβρυο βρισκόταν στη δομή ή στη γειτονική μαιευτική κλινική. Φυσικά, αναμένουμε την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη», εξηγεί ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης,

Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε: «Υπήρχε μια αμφιβολία στην αρχή μήπως είναι κούκλα. Καταρχήν ήταν πολύ «ζωντανό» για να είναι κούκλα… δηλαδή (η αποβολή) ήταν ή της ίδιας μέρας ή άντε να ήταν δύο ημέρων. Ήταν πολύ περιποιημένο. Δεν ήταν ταλαιπωρημένο σε έναν αγωγό μέρες για να έχει φθαρεί ή οτιδήποτε».

Τελικά, αργά το βράδυ, άνθρωποι της ΜΚΟ παρέδωσαν στην αστυνομία τη σορό του βρέφους, ενώ σκόπευσαν να ενημερώσουν το πρωί της Τρίτης και ιατροδικαστή.

Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του βρέφους για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του.

Πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος
Μιλώντας στο LIVE NEWS η Ελίνα Μαμάη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας αποφράξεων, περιγράφει ότι το συνεργείο βρέθηκε στον χώρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Υπήρχε ένα φρεάτιο στον πίσω χώρο του ακάλυπτου, που ήταν βουλωμένο. Ο αγωγος ήταν βουλωμένος με χαρτιά και μωρομάντηλα. Ο τεχνικός βάζοντας ένα μηχάνημα έβγαλε τα μωρομάντηλα έξω και μαζί με τα μωρομάντηλα έφερε και το έμβρυο στην επιφάνεια», λέει.

Αμέσως ο άντρας ενημέρωσε τους αρμόδιους της δομής, οι οποίοι κατέβηκαν στον χώρο. Το έμβρυο το πήρε μία εργαζόμενη της ΜΚΟ και το έβαλε σε ένα κουτί χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία αμέσως.

«Μια νοσηλεύτρια παρέλαβε το έμβρυο σε ένα κουτί και είπε ότι θα το πάνε για εξέταση DNA. Ο τεχνικός ήταν σε κατάσταση σοκ, επέστρεψε στην εταιρεία και μού έδειξε το υλικό που είχε στο κινητό του, εμείς σαν εταιρεία μιλήσαμε με τη δομή και ακόμα δεν είχε πάει αστυνομία στον χώρο. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων και ενημερώσαμε για το συμβάν 2,5 ώρες μετά», συμπληρώνει η κα Μαμάη, ενώ τονίζει πως πρόκειται ξεκάθαρα για έμβρυο. «Είχε χέρια, πόδια και τον ομφάλιο λώρο».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith