Σκέρτσος: Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε επανάληψη της φορολαίλαπας του 2015-2019

skertsos it 3850561.jpg

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τον ισχυρισμό της Θεανώς Φωτίου ότι η μεσαία τάξη έχει κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της Θεανώς Φωτίου στον Σκάι 100,3, ότι το ατομικό εισόδημα της μεσαίας τάξης είναι 5.000 ευρώ το χρόνο. Με αφορμή τη δήλωση αυτή, ο κ.Σκέρτσος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει ότι έχει κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, τη στιγμή που στελέχη του, όπως η κυρία Φωτίου που έχει διατελέσει υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων μπερδεύουν τη μεσαία τάξη με εκείνους που ζουν ακόμη και κάτω από το όριο της φτώχειας, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ορίζεται στα 5.700 ευρώ το χρόνο. «Το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019.», τονίζει στη δήλωσή του ο κ.Σκέρτσος, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει φοροεπιδρομή σε όλους όσους θεωρεί «πλούσιους».

Η πλήρης δήλωση του κ.Σκέρτσου, ακολουθεί:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι «το ‘χει με τα νούμερα» και διαθέτει κοστολογημένο οικονομικό προγραμμα. Την ίδια ώρα, μετά τον κ. Κατρούγκαλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του μπερδεύουν την ελληνική μεσαία τάξη με τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», τόνισε.

«Να ενημερώσουμε, λοιπόν, την κυρία Φωτίου και τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι η ίδια έχει διατελέσει αρμόδια Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων- ότι το ποσό των 5.000 ευρώ είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω ακόμη και από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, που ορίζεται στα 5.700 ευρώ ετησίως» πρόσθεσε.

«Είναι σαφές ότι η κυρία Φωτίου και το κόμμα της «οραματίζονται» στην πραγματικότητα με το οικονομικό τους πρόγραμμα των 83 δις ευρώ -που μας θέτει αυτομάτως σε νέα μνημόνια- μια ελληνική μεσαία τάξη των 420 ευρώ μηνιαίως ή των 5.000 ευρώ ετησίως. Είναι εξίσου σαφές ότι προετοιμάζουν μια νέα φοροεπιδρομή σε όλους τους υπόλοιπους -κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ- «πλούσιους» της κανονικής ελληνικής μεσαίας τάξης με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως», υπογράμμισε.

«Ένα είναι σίγουρο: το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019. Η ιστορία, όμως, μόνο ως φάρσα μπορεί να επαναληφθεί. Γι’αυτό αυτή την Κυριακή δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν ξανά τις ιδεοληψίες τους και θα πούμε ένα πλειοψηφικό και αυτοδύναμο «ναι» στην δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων όλων των πολιτών που μόνο η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να εγγυηθεί.», κατέληξε,

Πηγή: skai.gr

zenith