Σημεία από τη συνέντευξη του Θανάση Παπαθανάση στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1

papathanasis2

Συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου παραχώρησε ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Δείτε τα σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξή του:

• Οι παθογένειες του ΕΣΥ είναι διαχρονικές. Τελευταίος διαγωνισμός για διασώστες ΕΚΑΒ έγινε το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και προσελήφθησαν 190 διασώστες. Την τελευταία περίοδο επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη προσελήφθησαν επιπλέον 550 διασώστες ως επικουρικοί.

• Παρά τα προβλήματα στην υγεία, προχωράμε σταθερά μπροστά.
Επί πανδημίας, τα κρεβάτια εντατικής διπλασιάστηκαν. Τα κονδύλια αυξήθηκαν. Από 3,9 διςευρώ δαπάνη υγείας το 2019 φτάσαμε στα 5,2 δις ευρώ.

• Για τα νησιά και τα περιφερειακά νοσοκομεία έχει δοθεί η δυνατότητα σύμβασης με ιδιώτες γιατρούς δίνοντας 1.800 ευρώ στους γιατρούς επιπλέον του μισθού τους και 1.200 ευρώ επιπλέον στους νοσηλευτές.

• Οι υγειονομικοί μας έδωσαν μια μεγάλη μάχη επί πανδημίας και είναι άδικο να ακυρώνεται όλη αυτή η προσπάθεια για παθογένειες τις οποίες γνωρίζουμε διαχρονικά και προσπαθούμε να επιλύσουμε κάνοντας βήματα μπροστά.

• Το ΕΚΑΒ δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι σήμερα 4138 από 3614 το 2019.

• 1,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης διοχετεύεται σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις 80 τμημάτων επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων και σε 156 κέντρων υγείας. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες δημοπρατήσεις έργων.

• Στα Δωδεκάνησα από 1.346 άτομα υγειονομικό προσωπικό, έχουν αυξηθεί στα 1.545.

• Τρέχουν πολλά προγράμματα πρόληψης με δωρεάν εξετάσεις που αφορούν χιλιάδες πολίτες από την παιδική μέχρι και την τρίτη ηλικία.

• Είναι σημαντικό που παρουσιάζονται τα προγράμματα των κομμάτων ώστε να υπάρχει σύγκριση.
Για παράδειγμα, στην οικονομία οι θέσεις της ΝΔ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν ένα μοντέλο ανάπτυξης με αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Το μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει ανάπτυξη μέσω μειώσεων φόρων,προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Στηρίζουμε την εργασία, στηρίζουμε τη νέα γενιά, προχωράμε σε περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση των μισθών.

• Η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μιλάει πάντα με έργα. Ό,τι είπε προεκλογικά το 2019 το έπραξε, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες (πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, μεταναστευτικό) και ο κόσμος το αναγνώρισε. Το μεγάλο όπλο της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, είναι η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει και έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Η 25η Ιουνίου είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την πατρίδα μας. Ψηφίζουμε για κυβέρνηση κι όχι για αντιπολίτευση. Στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία για σταθερότητα, ανάπτυξη και προκοπή.

Δείτε όλη τη συνέντευξή του στο:

Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψηλά!
#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith