Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η ονοματοθεσία της πλατείας «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» στον Άγιο Κωνσταντίνο

1651999572828 (1)

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η ονοματοθεσία της πλατείας «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» στον Άγιο Κωνσταντίνο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίο, την Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου, το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων ν. Αιτωλοακαρνανίας και το Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ.Ψαθάς».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά : “Με την ονοματοθεσία της συγκεκριμένης πλατείας κρατάμε ζωντανή την ιστορία των Μικρασιατών και των Ποντίων συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Δεν λησμονούμε ότι, χωρίς γνώση της ιστορίας, δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Η σημερινή εκδήλωση ξυπνά μνήμες από την εποχή που ο, υπό διωγμόν, Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντου άφηνε πίσω του τα ιερά και τα όσια. Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα σε όλους τους Μικρασιάτες και Πόντιους που κατάφεραν να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν. Που έγιναν πόλος προκοπής και φώτισαν το μέλλον των επόμενων γενιών».

Ο πρ. της Κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου Θ.Σειτανίδης σημείωσε : “ Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το μαζικό έγκλημα παραμένει ατιμώρητο και από εδώ σήμερα στη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα παραμένει ζωντανό το αίτημα μας για δικαιοσύνη και αναγνώριση της γενοκτονίας και της μικρασιατικης καταστροφής».

Ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή εξέφρασαν οι πρόεδροι των συλλόγων κ. Ανδριάννα Γκούρλια και Δήμος Σιδηρόπουλος ενώ ο κ. Θ.Γαμβρούλης διάβασε συγκινημένος το ποίημα «Ματωμένηπατρίδα, » της Ολυμπίας Κανιώτη.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Βουλευτής Γ.Βαρεμένος, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Καλαντζής Μ.Παπαγεωργίου, Π.Μαρνέζος , Γ.Καραμητσόπουλος, η πρ. της Κοιν. Αγρινίου Φ.Βλάχου, ο πρ΄. της Κοιν. Καλυβίων Δ.Αναστασίου , ο πρ. του ΕΣ Σ.Κωστίκογλου.

1651999572893

1651999572842

1651999572869
1651999572905googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith