Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση του Δημοτικού Περιπτέρου στο Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου

img 125d2c41946ed4a8ef17874f553bffd8 v

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση του Δημοτικού Περιπτέρου στο Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου. Τα συνεργεία τοποθέτησαν τον οπλισμό που προβλέπει η μελέτη και ξεκίνησαν οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης του κτιρίου.
Ουσιαστικά ενισχύεται στατικά το κτίριο ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων χρήσεων. Το έργο της «Επανάχρησης του Δημοτικού Περιπτέρου του Παπαστράτειου Πάρκου ως πολυχώρου πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής» είναι προϋπολογισμού 3.610.000 €.
Οι νέες χρήσεις που θα διαμορφωθούν είναι:
α) χώρος συνάθροισης κοινού, πολυχώρος (συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά, πολιτιστικά δρώμενα) θα λειτουργεί καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.
β) Χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με ποικίλες δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία σε σχέση με τον υπαίθριο χώρο του πάρκου, χώρος καλλιτεχνικών, και υπαίθριων δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου και λειτουργούν από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο.
Γ) Χώρος καφετέριας-αναψυκτήριου θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δύο άλλων χρήσεων
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών:
«Προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι παρεμβάσεις στο κτίριο του Περιπτέρου. Σταδιακά διαμορφώνουμε έναν χώρο που θα μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Δουλεύουμε εντατικά ώστε να αναδείξουμε το χώροκαι να του δώσουμε νέα ταυτότητα. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε το συνολικό σχέδιο μας για το Παπαστράτειο Πάρκο να προχωρά».
img 3e586faa16a844de59cf7b3c4dbb162a v

img 6811

zenith

img 6814googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith