Ρούλα Πισπιρίγκου: «Γκρεμίζει» τη γραμμή υπεράσπισης η Χριστίνα Τσάκωνα (video)

pispirigou

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης φτάνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να καταθέσει στην 35η ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μάλενας και της 6 μηνών Ίριδας.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια παραλαμβάνει ο έτερος ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας με δεδομένο ότι οι δυο τους, έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες από την εισαγγελία, προκειμένου να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Οι επιστήμονες στην έκθεσή τους έχουν καταλήξει, ότι τα παιδιά κατέληξαν λόγω ασφυξίας.

«Ο ασφυκτικό μηχανισμός προκύπτει από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών, αλλά και τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος», αναφέρει το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα.

Νέες καταθέσεις εν όψει
Χθες, κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για τη Μαλένα κι ενώ αρχικά έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, τώρα μιλά και για πιθανή έλλειψη οξυγόνου.

Στην ανακρίτρια έχει ήδη καταθέσει και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος είχε διενεργήσει την επανεξέταση των ιστολογικών ευρημάτων των δυο κοριτσιών.

Το πόρισμα του μάλιστα περιλαμβάνεται σε αυτό των κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τους θανάτους των δύο παιδιών σε βάρος της μητέρας τους. Πόρισμα, ωστόσο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης πρόκειται να αμφισβητήσει, βασιζόμενη στο ότι το η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο κ. Ευτυχιάδης για να εξάγει το συμπέρασμά του, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στο παρελθόν.

Συνολικά, για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να καλείται τελευταία, πιθανότατα στο τέλος του μήνα.

Χριστίνα Τσάκωνα: « Διάβασα νεότερα στοιχεία – Ο θάνατος μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη «ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», η κα Τσάκωνα κατέθεσε υποστηρίζοντας την αρχική της ιατροδικαστική έκθεση και για την Μαλένα. Η ιατροδικαστής στην χθεσινή της κατάθεση στην ανακρίτρια ανέφερε όμως ότι με βάση τα νέα στοιχία που διάβασε, μπορεί ο θάνατος του παιδιού να οφείλεται σε ραγδαίο υποξικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να συμβεί και από χορήγηση φαρμάκου.

Δύο δίκες για την Ρούλα Πισπιρίγκου
Για την δικαστική πορεία της υπόθεσης ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει η περίπτωση να οδηγηθεί η υπόθεση τελικά σε δύο δίκες, γιατί η υπόθεση της Τζωρτζίνας είναι έτοιμη προς την δικαστική οδό, ενώ οι περιπτώσεις της Μαλένα και της ίριδας είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο, και προκύπτουν ζητήματα με το 18μηνο.

Ενή σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άννα Κανδύλη: «Αφού έχουμε δύο διαφορετικές δικογραφίες και δύο διαφορετικές ανακρίτριες, μιλάμε και για δύο διαφορετικές δίκες σίγουρα. Με τα ως τώρα δεδομένα, περιμένουμε από μέρα σε μέρα την εισαγγελική πρόταση γαι την Τζωρτζίνα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται και το βούλευμα. Όσον αφορά τις σημερινές καταθέσεις, ο κος Καρακούκης ήταν ο πρώτος που πέρασε και έμεινε περίπου 3 με 3μιση ώρες και επανέλαβε τα ευρήματα της έρευνας που είχε κάνει και αυτή την στιγμή καταθέτει ο κος Καλόγρηας».

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith