Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βρίσκεται στη Μεσόγειο

sss (1) 252863 338501 type13262

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο κοντά στην Ιταλία, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικααλούμενη δημοσίευμα του ιστότοπου «Naval News».

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη «γάτα με το ποντίκι» με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει το «Naval News».

Προσθέτει μάλιστα πως το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί προκειμένου να πάρει τη θέση του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshal Ustinov», το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο έως τις 24 Αυγούστου.

Ομως το δημοσίευμα τονίζει ότι τώρα η θέση του ρωσικού αντιτορπιλικού «Marshall Ustinow» είναι μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, συνοδευόμενο από ένα άλλο: το αντιτορπιλικό «Vice-Admiral Kulakov». Αυτή η πορεία μπορεί να είναι παραπλανητική, με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο. Μάλιστα το «Naval News» ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ρωσικού υποβρυχίου τύπου «SSN» ή υποβρυχίου, εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ, να επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

zenith