Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Καλύτερα για το μέλλον να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο»

rr 252863 420449 type13262

Στο προεδρικό μέγαρο αυτή την ώρα ο Ερντογάν. Σε εξέλιξη η συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δείτε εδώ το βίντεο:
«Θα πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας και να αποφύγουμε εντάσεις στις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμπλήρωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Το αίσθημα ανθρωπιάς και η αλληλεγγύη ενώνουν τους δύο λαούς. Ισχυρή βάση για να αποφευχθούν οι εντάσεις στις διμερείς μας σχέσεις» πρόσθεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

katagrafi 252863 420444 type13260
«Πιστεύω ότι η αυτή η συνόδος θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» είπε από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε εδώ με ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και ότι οι υπουργοί των δυο χωρών θα κάνουν επικοδομητικές συναντήσεις και συμφωνίες με τους ομολόγους τους.

«Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Βάζοντας τις απαραίτητες υπογραφές θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστευώ ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» τόνισε.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith