Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Πιο σύντομη η επίσκεψη στην Αθήνα

mitsotakis erdogan

Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες ενόψει του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Κατά τα φαινόμενα, η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι μια πιο σύντομη και λιτή εκδοχή σε σχέση με τις αρχικές διαρροές από μέρους της γείτονος.

Μάλιστα, για να κλειδώσουν αρκετές από τις λεπτομέρειες των συναντήσεων στην Αθήνα προγραμματίζεται σήμερα εσωτερική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Ερντογάν ίσως έρθει και αυθημερόν στη χώρα μας, ώστε να πραγματοποιήσει το επίσημο σκέλος των επαφών του στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το μεσημέρι προγραμματίζεται γεύμα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, η συνοδεία του αναμένεται να είναι μικρότερη, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως η υπουργική σύνθεση που θα συμμετάσχει στις διευρυμένες συζητήσεις του ΑΣΣ. Από ελληνικής μεριάς θα υπάρχουν, πάντως, τουλάχιστον πέντε υπουργοί και δύο υφυπουργοί, με προοπτική διεύρυνσης, ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι στις συζητήσεις μπορεί να συμμετάσχουν και υπουργοί που δεν θα υπογράψουν συμφωνίες. Επίσης, ο κ. Ερντογάν εν τέλει δεν θα συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, όπως ήταν μια ιδέα που έπεσε στο τραπέζι.

Τέλος, ως και χθες αίτημα στην κυβέρνηση για ιδιωτική επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, όπως έκανε το 2004 και το 2017, δεν υπήρχε.

protothema.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith