Ρέντη: Πώς η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του 18χρονου

photo 2023 12 08 17 00 47 1 1 1024x700 1

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε για το πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 18χρονου για τον τραυματισμό του αστυνομικού από φωτοβολίδα στο Ρέντη.
Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 18χρονου μέσω δύο πηγών. Συγκεκριμένα, όταν έγινε η αρχική προσαγωγή των νεαρών οπαδών στο Μεταγωγών φαίνεται πως υπήρξε μία αναστάτωση και κάποιοι έδειξαν πρόθυμοι να πουν στους αστυνομικούς τι είχαν πληροφορηθεί πως είχε συμβεί.

Όπως είπαν, ο 18χρονος εκμυστηρευόταν, στεναχωρημένος, ότι ήταν αυτός που έριξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Μία ακόμα πηγή πληροφόρησης είχε και το Ανθρωποκτονιών. Συγκεκριμένα, από τις πρώτες ώρες δέχτηκε τηλεφώνημα από άτομα που ήταν γνωστοί του 18χρονου και ένας εξ αυτών είπε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από εκείνον.

Ένα τηλεφώνημα στο οποίο του εκμυστηρεύτηκε πως εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Έτσι, οι έρευνες των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος άνηκε σε μία ομάδα οπαδών στα Δυτικά Προάστια, αρκετά δραστήρια σε αντίστοιχα επεισόδια.

Οι Αρχές εξετάζουν το ποιοι είναι οι καθοδηγητές επεισοδίων από προηγούμενα περιστατικά και εστιάζουν στις κλήσεις όπου ζητήθηκε από τους οπαδούς να βγουν έξω και τους δόθηκε τσάντα με πολλά αντικείμενα, όπως πέτρες και μολότοφ.

Πιθανολογούν πως αυτή η κλήση έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά αν γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου στους βασικούς υπόπτους για τη συμμετοχή, θα φανεί το περιεχόμενο και οι παραλήπτες.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith