Πυρκαγιά στο Πευκοδάσος του Μενιδίου Αμφιλοχίας

img 5884

Σήμερα, το ειδυλλιακό πευκοδάσος του Μενιδίου Αμφιλοχίας αντιμετωπίζει μια καταστροφή τεράστιου μεγέθους, καθώς μια πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη,

zenith

καταβροχθίζοντας τη φύση και απειλώντας ολόκληρη την περιοχή. Ο ουρανός έχει καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ οι φλόγες κατατρώγουν αχόρταγα τα αιωνόβια πεύκα, μετατρέποντας το άλλοτε πράσινο τοπίο σε κόλαση.

Εντυπωσιακή Επιχείρηση Κατάσβεσης

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 17 πυροσβέστες, δίνοντας μάχη σώμα με σώμα με τις αδηφάγες φλόγες. Η πυροσβεστική δύναμη ενισχύεται από δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, συνολικά 12 άτομα, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Εναέρια Υποστήριξη

Στην αεροπορική μάχη κατά της φωτιάς, συμμετέχουν δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το Άκτιο Πρέβεζας, που κάνουν συνεχή ρίψη νερού. Ένα ελικόπτερο συμμετέχει επίσης, προσφέροντας κρίσιμη βοήθεια στους επίγειους δυνάμεις. Δύο Canadair 215, τα περίφημα πυροσβεστικά αεροσκάφη, πετούν με ακρίβεια και θάρρος πάνω από τις φλόγες, προσπαθώντας να σβήσουν το μένος της φωτιάς.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Οι κάτοικοι παρακολουθούν με δέος και αγωνία τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ οι αρχές τους καλούν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες εκκένωσης, αν χρειαστεί. Η καταστροφή αυτού του πολύτιμου φυσικού πλούτου προκαλεί ανείπωτη θλίψη, και η οικολογική καταστροφή που συντελείται θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο τοπίο και στη ζωή της περιοχής.

Η μάχη συνεχίζεται και όλοι ελπίζουν ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων θα καταφέρουν να τιθασεύσουν τις φλόγες πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη.

Επικεφαλής στην πυρκαγιά στο Μενίδι ο Διοικητής της ΠΕΠΥΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Αρχιπύραρχος Τσιώπος Κων/νος

e-maistros.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith