Ψευτογιατρός: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας

kontos

Απόφαση σταθμός της Δικαιοσύνης για τον ψευτογιατρό. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων δύο ανηλίκων παιδιών 14 και 16 ετών, έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας! Ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε 8 φορές ισόβια!

Ο ψευτογιατρός καταδικάστηκε επίσης για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ανηλίκους, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και 28 περιπτώσεις απάτης, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος για το διάστημα που δεν έχει παύσει η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής 1.5.2020 έως 16.6.2020, υπεξαίρεση μνημείου και οπλοκατοχή.

Όλοι οι συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού», μεταξύ των οποίων και ένας πρώην υπουργός, αθωώθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε ελαφρυντικά.

«Το κίνητρο του κατηγορουμένου ήταν το οικονομικό όφελος» τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας «ήταν για τον κατηγορούμενο όλο αυτό ένα επάγγελμα, ο τρόπος που βιοποριζόταν».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες και των 12 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο εισαγγελέας επίσης πρότεινε την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Το δικαστήριο αποφασίζει τώρα επί των ποινών.

newsit.gr

zenith