Ψαλτοπούλου: Σταθεροποίηση του αριθμού κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο

covit 3

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Για την πορεία της πανδημία στο επόμενο διάστημα η κα Ψαλτοπούλου εκτίμησε: «Όπως στην Αμερική έτσι και στην Ευρώπη, το πιθανότερο σενάριο είναι σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων για τον μήνα Σεπτέμβριο».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας εκτίμησε ότι στο επόμενο διάστημα με πιο χαμηλές θερμοκρασίες και η παραμονή σε πιο κλειστούς χώρους μπορεί να επιφέρει μία αύξηση στα κρούσματα. Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, υπάρχουν οι υποπαραλλαγές της Όμικρον που βρισκόμαστε πολύ καιρό σε αυτές, γιατί είναι πολύ μεταδοτικές.

«Η εικόνα αυτή την περίοδο είναι σταθεροποιημένη», περιέγραψε η καθηγήτρια και «δεν αναμένεται ούτε παρακάτω ύφεση αλλά ούτε παραπάνω έξαρση για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Σχετικά με τα εμβόλιο ιδιαίτερη σύσταση γίνεται για τους 60 ετών και άνω και τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ενώ για το επικαιροποιημένο εμβόλιο η κα Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό του.

real.gr

zenith