Πρώτη δήλωση Πούτιν για τον θάνατο Πριγκόζιν

poutin

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, σύμφωνα με το BBC
ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, μεταδίδει το BBC.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και περιέγραψε τον ιδρυτή της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ως ταλαντούχο επιχειρηματία.

Σε μια τηλεοπτική του ομιλία, ο Πούτιν είπε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη αλλά ότι αυτό θα πάρει χρόνο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης, το πρωί της Πέμπτης

Ο Πούτιν συνέχισε επίσης ότι «από όσο γνωρίζω, ο Πριγκόζιν μόλις χθες [Τετάρτη] επέστρεψε από την Αφρική. Συνάντησε ορισμένα επίσημα πρόσωπα εκεί».

Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της Wagner πιστεύεται ότι ήταν στη Δυτική Αφρική, όπου δυτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι η ομάδα επιδιώκει να διευρύνει τη δράση της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Νίγηρα, όπου μόλις έγινε πραξικόπημα.

«Γνωρίζω τον Πριγκόζιν εδώ και πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος στην τηλεοπτική του ομιλία.

Σε μια προφανή αναφορά στην ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο, ο Πούτιν είπε: «Ήταν ένα άτομο με περίπλοκη μοίρα και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή, αλλά επίσης προσπάθησε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα , τόσο για τον εαυτό του όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα για τον κοινό σκοπό, όπως αυτούς τους τελευταίους μήνες».

Δεν θα ξεχάσουμε τον ρόλο της Wagner στην Ουκρανία
Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στον Πριγκόζιν στο αεροπλάνο ήταν το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν, καθώς και άλλα πέντε μέλη της Βάγκνερ και τρία μέλη του πληρώματος.

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν μέλη της Wagner», παραδέχεται ο Πούτιν.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινή μας υπόθεση για την καταπολέμηση του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία», συνεχίζει. «Το θυμόμαστε και το γνωρίζουμε και δεν θα το ξεχάσουμε».

Ο Πούτιν έχει ισχυριστεί συχνά την παρουσία νεοναζί στην Ουκρανία ως δικαιολογία για την εισβολή του στη χώρα, ισχυρισμοί που έχουν καταρριφθεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι Εβραίος.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith