Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της

pispi

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Νωρίτερα, στις φυλακές Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στο κελί της, είχε βρεθεί κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών ύστερα από το πόρισμα για τα δύο παιδιά από την Πάτρα, που μιλούσε για δολοφονία.

Το πόρισμα ανέφερε πως τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα πέθαναν από ασφυξία. Μοναδική ύποπτος θεωρείται και πάλι η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών επέδωσαν στη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, την κλήση για ανωμοτί κατάθεση. Στο σημείο έφτασε και ο δικηγόρος της.

Όπως είχε διαρρεύσει από νωρίς, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί με υπόμνημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο η κλήση για την ανωμοτί κατάθεσή της έχει προθεσμία έως την 8 Ιουλίου. Μέχρι τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να καταθέσει τις έγγραφες εξηγήσεις της, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως «πήρε προθεσμία 8 Ιουλίου, με προοπτική να δοθεί λίγο ακόμη».

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει (οι έγγραφες εξηγήσεις) να γίνουν εντός 15 ημερών. Έχουμε δυνατότητα να εξαντλήσουμε το 15ημερο, δηλαδή μπορούμε να το πάμε μέχρι 14 Ιουλίου». Όπως είπε το πιθανότερο είναι οι εξηγήσεις να δοθούν στις 11 με 12 Ιουλίου.

Νωρίτερα, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως «μετά, εάν κρίνει το Ανθρωποκτονιών – που θα κρίνει εν προκειμένω – να ρωτήσει κάτι συμπληρωματικά, θα το κάνει και δια ζώσης θα πει κάποια πράγματα».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα
newsit.gr

zenith