Πρωταθλητής Ευρώπης για 3η συνεχόμενη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου με απίθανο άλμα στα 8.65μ.

tentoglou 11

Ποιος να συγκριθεί μαζί του! Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο πρώτος άλτης που παίρνει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σ’ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατακτώντας την πρώτη θέση με δύο- ναι, δύο!- άλματα στα 8.65!
Ο Τεντόγλου με το «καλησπέρα» έκανε άλμα στα 8,42, που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ένα άκυρο άλμα, όμως μέχρι εκείνη την ώρα κρατούσε την πρωτιά. Βασικός αντίπαλος του Έλληνα αθλητή ήταν ο Ιταλός Φουρλάνι, που στη πρώτη προσπάθεια έκανε άλμα στα 8,38 μ.

Ακόμα πιο μακριά «πέταξε» στο τρίτο άλμα ο Τεντόγλου φτάνοντας στα 8,49 μ. και σημειώνοντας νέο ρεκόρ και παγκόσμια καλύτερη επίδοση για φέτος. Το δεύτερο άλμα του Φουρλάνι ήταν άκυρο και έτσι δεν απείλησε εκ νέου τον Τεντόγλου.
Δείτε εδώ το βίντεο:

zenith

Ο Τεντόγλου συνέχισε στην οκτάδα με τους Φουρλάνι, Εχάμερ, Ντιουκς, Καμπάνιε, Μέιντλσμπιντ, Χέρντεν και Σαραμπούκοφ. Στην τέταρτη προσπάθεια παρέμεινε πάνω από το 8, 40 μ., αφού πήδηξε στα 8,45 μ., πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφού στο πέμπτο άλμα «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ με 8, 65 μ. Θυμίζουμε ότι, κάτοχος είναι ο Λούης Τσάτουμας με 8,66μ. Μάλιστα, την ίδια επίδοση έκανε και στην έκτη προσπάθεια.

sdna.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith