Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Τσίπρας

mitsotakis tsipras eyp.jpg

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή- Για παρακολούθηση στρατιωτικών και του υπουργού Εργασίας Κ.Χατζηδάκη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις και αφού έκανε εκτενή αναφορά στα στοιχεία που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ χθες, υποστήριξε ότι είναι αμετάκλητα ένοχοι και ανακοίνωσε την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. H κυβέρνηση, είπε ακολούθως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ζητά η πρόταση να συζητηθεί αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. «Υπάρχουν πράγματι κρίσιμες στιγμές και μια από αυτές είναι οι προσεχείς εκλογές», είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων: Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε. Αφενός γιατί θα έχουμε την ευκαιρία στη Βουλή σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών. Αφετέρου δε θα τα ακούσετε όλα από εμάς. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε όλα και από εσάς γιατί το τελευταίο διάστημα σας είχαμε χάσει και δεν ήταν από ίωση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε το πόρισμα του «είστε αμετάκλητα ένοχοι», μπράβο ούτε να είστε ο Άρειος Πάγος.
Όμως ένοχος ένοχον ου ποιεί. Εκείνος ο οποίος έχει ανοικτά ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών εκείνος που αποκαλύπτεται ότι είχε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα.
Ο πρωθυπουργός ζητεί την άμεση συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Τσίπρα, ακολουθούν:

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη θέση, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και συνέχισε μιλώντας για κυβέρνηση σε αποστασία από τις αρχές της Δημοκρατίας. με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε: Αυτό που συμβαίνει αφορά τη ζωή των ανθρώπων, τους κανόνες μέσα στους οποίους δρα η κοινωνία και προοδεύει. Η κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για έναν ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη, ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόιπλων δυνάμεων έχουν υποβιβασθεί σε στόχους εντός ρυπαρού δικτύου με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος ο πρωθυπουργός να τους έχει στο χέρι. Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε, όχι τώρα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου. Πήρε από την πρώτη μέρα την ΕΥΠ στο γραφείο του, τοποθέτησε δικό του άνθρωπο διοικητή, παρότι δεν είχε τα προσόντα από το νόμο, άλλαξε το νόμο. Φρόντισε να τοποθετηθεί εισαγγελέας η κυρία Βλάχου και όρισε τον ανιψιό του συντονιστή σ’ αυτό το δίκτυο. Υποκλέπτι τα πάντα 24 ώρες το 24ωρο. Εν πλήρει γνώση του έστησε οργουελιανή δυστοπία με δεκάδες, εκατοντάδες θύματα που έλαβαν το μήνυμα με το κακόβουλο λογισμικό. μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο κ.Σπίρτζης, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και για όσους δεν άνοιγαν το μήνυμα και δεν μολύνονταν, γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο με τη βοήθεια μιας εισαγγελέως, η οποία έσπευδε να υπογράφει διατάξεις για την παρακολούθηση όποιον της ζητούνταν και για όσο της ζητούνταν. Ο κ.Μητσοτάκης ως εγκέφαλος του εγκληματικού δικτύου προέβη σ’ αυτές τις πράξεις γιατί διακατέχεται από αλαζονεία. μεγάλωσε ως πρίγκιπας, νόμισε ότι έγινε βασιλιάς και κανείς δεν θα τον ελέγξει. Όταν ο δημοσιογράφος Κουκάκης το ανακάλύψε τυχαία, ο κ.Μητσοτάκης ουδόλως πτοήθηκε. Κι όταν το ανακάλυψε ο κ.Αδρουλάκης, ο πρωθυπουργός έστειλε στην επιτροπή θεσμών τον κ.Κοντολέοντα να λέει ψέμματα.

Παρακολουθείστε την ομιλία του:

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιμονή του κ.Ράμμου να γίνει έρευνα. Παράλληλα μίλησε για εκτροπή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί ως κανονικότητα. Ο κ.Μητσοτάκης επί έξι μήνες λέει συνειδητά ψέμματα, ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δεν έγιναν παρακολουθήσεις. Στις δηλώσεις του, διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο και λέει ψέμματα. Το ίδιο έκανε και στις 8 Δεκεμβρίου στην τελευταία συζήτηση εδώ στη βουλή. Μας έλεγε πώς είναι δυνατόν να παρακολουθείται ο κ.Φλώρος, να παρακολουθεί τον κ.Χατζηδάκη. Όμως, έληξε τη συνεδρίαση πριν την ώρα της για να μην απαντήσει. Το έβαλε στα πόδια. Με επιμονή του έθεσα το ερώτημα. Αν αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Φλώρο- Χατζηδάκη, θα παραιτηθείτε; Αντί να απαντήσει ευθέως, επέλεξε να ταπεινωθεί βάζοντάς το στα πόδια, αντί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Γιατί το επέλεξε; Γιατί γνώριζε ως εγκέφαλος του παρακράτους ποιους παρακολουθούσε. Γνώριζε ότι κάποια στιγμή μπορούσαν αυτά να βγουν στο φως. Δεν ήθελε να δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί. Εφτασε στα άκρα για να μείνει στην εξουσία, να επιβάλει σιωπή, φίμωση. Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και να τη στρέψει εναντίον της ανεξάρτητης Αρχής. Ακόμη κι όταν άρχισε να ξηλώνεται τον Αύγουστο να ξηλώνεται το πουλόβερ, πίστεψε ότι είχε τη δύναμη να συγκαλύψει τα πάντα. Δεν υπολόγισε ότι η Ελλάδα παραμένει κράτος δικαίου και ότι υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί που βάζουν τη συνείδησή τους πάνω από απειλές και διλοφονίες χαρακτήρων. Αυτό που είπα χθες, υπάρχουν δικαστές (και) στην Αθήνα και έτυχε ο κ.Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν από αυτούς. Είναι ντροπή σας να αντιμετωπίζετε αυτό τον άνθρωπο με επιθέσεις, με μπούλινγκ, απέναντι σε έναν δικαστικό που κάνει το καθήκον του, ό,τι ορίζει το Σύνταγμα.

Ακόμη λειτουργούν οι θεσμοί, γι’ αυτό δεν θα μιλήσουμε στη βάση κάποιων αποκαλύψεων, αλλά στη βάση αποδείξεων. Αποδείξεις αδιάψευστες των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Αποδείξεις που προέκυψαν από τις αρμόδιες αρχές για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Όσοι αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα χθες, ήρθε η ώρα να λύσω την απορία. περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε μετά από το αίτημα που κατέθεσε στην Αρχή, στις 7 Δεκεμβρίου και εμπλούτισα με μεταγενέστερο αίτημα στις 28 Δεκεμβρίου. περιέχει το ξυγύμνωμα του παρακράτους από την αρμόδια αρχή του κράτους. Στις 28 δεκεμβρίου και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Αρχή είχε ευρήματα επισυνδέσεων και για τα τηλέφωνα των κ.Κύρτσου και Τέλλογλου, ζήτησα επισήμως και γραπτώς να γίνει έρευνα από την Αρχή αν έγινε παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κ.Φλώρο, τον ΑΓΕΣ κ.Λαλούση, τον κ.Διακόπουλο, τον κ.Λάγιο και τον κ.Αλεξόπουλο. Η απάντηση που έλαβα, επίσημα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ.Μητσοτάκη. Φτάσαμε στον αριθμό δέκα, επισήμως, των ανθρώπων εκείνων που επισήμως πλέον από την αρμόδια Αρχή του κράτους, υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ.Μητσοτάκη.

Θα πω πιο συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί έχω υποχρέωση να πω την αλήθεια, κόντρα στο σκοτάδι της συγκάλυψης που επιχειρήθηκε με εκβιασμούς. Για τον κ.Χατζηδάκη, τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που αφορούν από το 2020- έως το 2021 επί οκτώ συνεχόμενους μήνες, με διατάξεις που υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις φορές η κ.Βλάχου. Για τους στρατιωτικούς από τον Ιούλιο του 2020 έως το 2022, για περίπου δύο χρόνια. Η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για την παρακολούθηση των αξιωματικών. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας. Ηταν επικίνδυνοι; Ηταν ύποπτοι για κατασκοπεία; Αν ήταν, γιατί έμειναν στις θέσεις τους. Ηταν και η κυρία Βλάχου μέρος του ρυπαρού δικτύου, που μας λέει ο κ.Οικονόμου; Κι αν ναι, γιατί είναι ακόμη στη θέση της; Αν κάνει κατάχρηση εξουσίας, γιατί μένει, με επιμονή Μητσοτάκη. Προφανώς γιατί πράγματι είναι μέλος του ρυπαρού δικτύου και την προστατεύει ο αρχηγός, ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό μένει στη θέση της η κυρία Βλέχου. Μόνο μια λέξη υπάρχει: Ζόφος. Ζόφος και παρακμή. Και είναι δυο φορές ζόφος όταν διαπράττονται εγκλήματα με πρόσχημα την εθνική μας ασφάλεια. Κάποιοι εκβιάζονται από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, κάποιοι σκέφτονται την επανεκλογή τους. Είναι δικό σας πρόβλημα, αν θέλετε να τα καταπιείτε.

Εχουμε ιστορική ευθύνη να αντισταθούμε. Γνωρίζω ότι αυτό δεν αφορά μόνο μία παράταξη, δεν συνιστά ιδεολογική μάχη, αφορά τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα. Αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη, είτε αριστερό, είτε δεξιό. Υπήρξαν φωνές από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Δύο πρώην πρωθυπουργοί ζήτησαν να χυθεί άπλετο φως, συνταγματολόγοι, ο νομικός κόσμος, καταδίκασαν τη γνωμοδότηση Ντογιάκου. Υπήρξαν και θα υπάρξουν αυτές οι φωνές. Δεν αρκούν. σε κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Οταν η παραβίαση του κράτους δικαίου, συνοδεύει τη φτώχεια, την ανασφάλεια, όταν η Δημοκρατία διασύρεται, όταν η εκτροπή εκτροχιάζει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, όταν το παρακράτος συνοδεύει την αισχροκέρδεια, όταν εμπλέκονται και οι ένοπλες δυνάμεις σε πρακτικές τύπου μαφίας, δεν αρκεί η διαπίστωση. Οφείλουμε, έχουμε ιστορική υποχρέωση να δράσουμε. Εχουμε μονάχα το Σύνταγμα και τα εργαλεία που η Δημοκρατία μας προσφέρει.

Ο πρωθυπουργός και κυβέρνηση είναι ένοχοι, αμετάκλητα. Θα το πω απλά, είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, για την ασφάλεια της χώρας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επιστοσύνη έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ομως επειδή έχουμε αποδείξεις πια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση του. Για τους λόγους αυτούς υποβάλουμε πρότση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης. Η βουλή θα κληθεί να αποφασίσει, με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της Δημοκρατίας, την υπόθεση της ίδιας του της ζωής.

Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας όπως κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, ακολουθεί:
ΘΕΜΑ: «Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84, παρ.2 Συντ. και 142 ΚτΒ)»

Το πολίτευμα και η χώρα διέρχονται την πιο σκοτεινή περίοδο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Είναι πια αποδεδειγμένο ότι πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα, ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και δημοσιογράφοι παρακολουθούνταν, με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας, από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ. Και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ίδια πρόσωπα παρακολουθούνταν και με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού predator. Το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ιστορικά πρωτοφανές. Όπως και το βαρύτατο πλήγμα που επιφέρει στους θεσμούς της χώρας και τη δημοκρατική ομαλότητα. Η ευθύνη του πρωθυπουργού ατομικά και της κυβέρνησης συλλογικά είναι τεράστια, αυταπόδεικτη, αντικειμενική και αμεταβίβαστη.
Στο σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε να προστεθεί, μετά τη σταδιακή αποκάλυψή του, το σκάνδαλο της λυσσαλέας προσπάθειάς συγκάλυψής του, η άρνηση κάθε λογοδοσίας, η πάση θυσία προστασία των υπεύθυνων και των αυτουργών της θεσμικής εκτροπής και η προσπάθεια εκφοβισμού των κρατικών λειτουργών, που τιμώντας τη συνταγματική αποστολή τους, διεξάγουν έρευνες για την αποκάλυψη της αλήθειας.
Όμως, ο κ. Μητσοτάκης, που τόσο καιρό αρνιόταν κάθε ευθύνη, έρχεται πλέον αντιμέτωπος με τα τεκμήρια των ίδιων των πράξεών του. Αποδεικνύεται ότι υπερέβη κατ’ εξακολούθηση τα όρια που θέτουν η συνταγματική τάξη, το κράτος δικαίου και η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Αποδεικνύεται ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του συγκρότησαν ένα μηχανισμό μαζικών παρακολουθήσεων και ότι, όταν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, εκείνος και η κυβέρνησή του επέβαλαν νομοθετικά τη σιωπή και το σκοτάδι και επιχείρησαν να ακρωτηριάσουν την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (άρθρο 87 του ν. 4790/2021, ν. 5002/2022).
Η πρώτη θεσμική ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την αρμοδιότητα της ΕΥΠ. Αποδεικνύεται ότι το έκανε προκειμένου να εκτελέσει ένα σχέδιο αυθαίρετης αξιοποίησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με απώτερο σκοπό την κατίσχυση έναντι πάντων, πέρα από κανόνες και αρχές, και την εγκαθίδρυση ενός προσωπικού πολιτικού καθεστώτος. Αναλαμβάνοντας υπό τον άμεσο διοικητικό έλεγχό του την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε και τον ρόλο του επικεφαλής ενός νοσηρού ιστού παρακολουθήσεων στον οποίο στοχευμένα και εν γνώσει του ενεπλάκησαν ως θύματα όχι μόνο αντίπαλοι, αλλά και στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης και των υπηρεσιών των οποίων προΐσταται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοείται να παραμένει πρωθυπουργός.
Τεράστιες ευθύνες έχει όμως και η κυβέρνηση συλλογικά. Συμπράττει στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, που παρακωλύει την έρευνα και κάθε εξεταστική διαδικασία, επιχειρεί την απαξίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, αλλά και της ΑΔΑΕ. Δεν νοείται να παραμένει στη θέση της μια Κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας είναι εν δυνάμει παρακολουθούμενα και εν δυνάμει εκβιαζόμενα. Πόσω μάλλον όταν, μ’ αυτόν το φόβο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους, οι υπουργοί καλούνται να υλοποιήσουν ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές –κατεδάφιση του ΕΣΥ, ανοχή αισχροκέρδειας, αδιαφορία για τη φτωχοποίηση και την υπερχρέωση των πολιτών και την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποχώρηση της θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον κ.ά.– που ικανοποιούν τα συμφέροντα λίγων και ισχυρών.
Ο αγώνας του κ. Μητσοτάκη να αποκρύψει από τη λαϊκή κρίση την ηθική χρεοκοπία του έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας στο διασυρμό κάθε άλλου θεσμού (Βουλή, δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές). Ο καθεστωτισμός του μεταδίδεται ως αντιδημοκρατική, θεσμική πανδημία, απομακρύνοντας τη χώρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.
Η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων εργαλειοποίησαν την εθνική ασφάλεια χάριν αλλότριων συμφερόντων είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία και για την ασφάλεια της χώρας. Η πρωτοφανής νοοτροπία αυθαίρετης και ιδιοτελούς άσκησης της εξουσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, προσβάλλοντας τόσο βαριά τη δημοκρατία που δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μια στιγμή ακόμα.
Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τσίπρας Αλέξης

Γεροβασίλη Όλγα

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αδαμοπούλου Αγγελική

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αμανατίδης Ιωάννης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αποστόλου Ευάγγελος

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Αχτσιόγλου Ευτυχία (Έφη)

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γεώργιος

Βασιλικός Βασίλης

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Βέττα Καλλιόπη

Βίτσας Δημήτριος

Βούτσης Νικόλαος

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)

Γκιόλας Ιωάννης

Δραγασάκης Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζαχαριάδης Κώστας

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης Βασίλειος

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπυρίδων

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μουζάλας Ιωάννης

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Κατερίνα

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ξανθός Ανδρέας

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παππάς Νικόλαος

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Σπίρτζης Χρήστος

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζανακόπουλος Δημήτριος

Τζούφη Μερόπη

Τόλκας Άγγελος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φλαμπουράρης Αλέξανδρος

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης)

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith