Πρόκληση ΝΑΤΟ: Ευχές στην Τουρκία στην επέτειο έναρξης της επίθεσης του Κεμάλ που προκάλεσε τη Μικρασιατική Καταστροφή

mikrasiatiki katastrofi smyrni 252863 297638 type13262

Πρόκληση για δεύτερη συνεχή χρονιά από το το ΝΑΤΟ καθώς έστειλε συγχαρητήρια στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης» για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέρυσι είχε στείλει παρόμοιο μήνυμα το οποίο στη συνέχειαόμως διέγραψε, λόγω της έντονης αντίδρασης της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η LANDCOM (ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων), η οποία εδρεύει στη Σμύρνη, με ανάρτησή της στο Twitter έδωσε συγχαρητήρια για την επέτειο έναρξης της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων που οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Αντίδραση ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κινηθεί ανάλογα, μετά τη νέα πρόκληση από πλευράς ΝΑΤΟ να συγχαρεί την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης», που σηματοδοτεί επί της ουσίας την έναρξη των κεμαλικών επιχειρήσεων που έφεραν τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προχωρήσει στις πρέπουσες ενέργειες με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας να είναι αυτή που κινεί τα νήματα στο θέμα.

real.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith