Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

tempi 3771574.jpg

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, άσκησε ο εισαγγελέας της Λάρισας, για το τσιμέντο που έριξαν συνεργεία στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών, καταστρέφοντας έτσι πολλά στοιχεία.
Το τσιμέντο που έπεσε στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» δικαιοσύνης με την εισαγγελία Λάρισας να ασκεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Το τσιμέντωμα του σημείου της τραγωδίας είχε καταγγείλει και η Μαρία Καρυστιανού καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πριν δέκα ημέρες όταν μάλιστα ομάδα που όρισαν οι συγγενείς κατάφερε με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων να εντοπίσει βιολογικό υλικό μήνες μετά το δυστύχημα.

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος είχε τονίσει: «Είναι δυνατόν να πάνε μετα οι πραγματογνώμονες στην άσφαλτο να κάνουν τι; να παίξουν μπάλα;».

Η δίωξη για παράβαση καθήκοντος του Κώστα Αγοραστού έρχεται ως αποτέλεσμα της μήνυσης που κατέθεσαν εναντίον του αλλά και κατά παντός υπευθύνου οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Η ανατομία ενός εγκλήματος. Πώς ο ΟΣΕ έγινε πεδίο παράνομων προσλήψεων του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Αυτά ξεσκεπάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή. Αυτά θα σκεπάσει η ΝΔ κάτω από το τσιμέντο της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ενώ, η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε υπογραμμίσει: «Για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος όλοι νίπτουν τας χείρας τους, όμως κάποιος έδωσε την εντολή και κάποιοι την υλοποίησαν. Η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων».

Η εξεταστική επιτροπή συνεχίζει με την εξέταση του πρώην υπουργού μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη την περίοδο 2015-2019 για την περίφημη σύμβαση 717 της τηλεδιοίκησης στα τρένα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Το προσωπικό επί των ημερών μας ήταν ήταν ήδη χαμηλό, όταν απομειώνεται ακόμα περισσότερο, προφανώς κατάρρευσε. Πρόσθετες ασφαλιστικές δικλύδες σταμάτησαν να υπάρχουν, ένα είναι το υπερτοπικό σύστημα στη Λάρισα, ένα άλλο είναι η Καρόλου».

Η εξεταστική πάντως δεν διέκοψε τις εργασίες της όπως ζήτησαν οι συγγενείς των θυμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση από την ανακριτή Λάρισας ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται να κληθεί από τη εξεταστική και ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός.

megatv.comgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith