Ποινές στους μαθητές για τις καταλήψεις του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

dikastiria

“Καμπάνες” έπεσαν σήμερα από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων στους εννέα μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου μετα τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτκά μέτρα του υπουργείου Παιδείας τον Οκτώβριο 2020, περίοδο που υπήρχαν γενικευμένες μαθητικές καταλήψεις και Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα Ειδικότερα επιβλήθηκε στους μαθητές η ποινή της επίπληξης αλλά και της επίβλεψης της επιμέλειας από Επιμελήτρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Πάντως η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι τα προβλήματα κάθε σχολείου πρέπει να λύνονται με όρους παιδαγωγικούς και όχι σωφρονιστικούς.

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν την περίοδο του Οκτωβρίου του 2020, όταν σε μια περίπτωση επιχειρήθηκε και στην δεύτερη -με διαφορά δυο ημερών- έγινε κατάληψη στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν μαθήματα. Η διεύθυνση του σχολείου έστειλε τότε αναφορές όπου κατονομάστηκαν συνολικά οκτώ με εννέα μαθητές, που κλήθηκαν μαζί με τους γονείς τους να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στην τοπική Αστυνομία, μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα.

Αρχικά στο πλευρό της Διευθύντριας στάθηκε και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων υποστηρίζοντας τις αναφορές και ζητώντας να «πληρώσουν οι υπεύθυνοι».

Ύστερα όμως από αντιδράσεις ο Σύλλογος έκανε πίσω δηλώνοντας ότι είδε «άτομα με κουκούλες και όχι μαθητές» να κάνουν την κατάληψη, αδειάζοντας ουσιαστικά την Διεύθυνση. Η ίδια απάντησε τον Φεβρουάριο μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου στα τοπικά sites επισημαίνοντας, αυτή τη φορά, ότι δεν είχε σκοπό να τιμωρήσει τους μαθητές και τους γονείς ,αλλά να προφυλάξει τους «μαθητές που ίσως παρασύρθηκαν από εξωσχολικούς», οι οποίοι εμφανίστηκαν κάποια στιγμή με κουκούλες full face, έκαναν την κατάληψη, με συνέπεια τα παιδιά να χάσουν το μάθημά τους, χωρίς ωστόσο να προκληθεί στο σχολείο φθορά ή κλοπή.

Αφού επιχειρήθηκε συνάντηση με την ίδια και από τα μέλη της ένωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Αγρινίου, η Διευθύντρια σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκε ανένδοτη και δεν αποσύρθηκε η κατηγορία

agriniosite.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith