Ποια είναι η συμμορία του φονικού στη Νέα Ιωνία

simo

Στα ίχνη των σκληρών κακοποιών που πυροβόλησαν στη γεμάτη κόσμο καφετέρια στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 39χρονος που απλώς ήταν εκεί για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου, βρίσκεται η αστυνομία.
Τους γνωρίζουν
Όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το MEGA και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, πρόκειται για σκληρή συμμορία 15 – 20 ατόμων με Αλβανική υπηκοότητα, γνωστή στις Αρχές, αφού έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Βασικά μέλη της συμμορίας είναι 4 – 5 άτομα, τα οποία έχουν και διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους φυλακισμένους ποινικούς σε πολλές φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, που όπως ακούγεται σε βίντεο κλιπ που έχουν αναρτήσει οι ίδιοι στο YouTube με χαρακτηριστική φράση «κάποιοι πρέπει να φύγουν», εμφανίζεται πίσω στο 2013 – 2014 όταν μέλη της προέβαιναν σε κλοπές, πουλούσαν «προστασία» σε μαγαζιά και οίκους ανοχής.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι συνεργάζονταν με το κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν και κάλυπταν παράνομες πράξεις.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν και εμπλοκή Ελλήνων ιδιωτών στις «δουλειές» της συμμορίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι της αστυνομίας σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα σε clubs της συμμορίας σε Σεπόλια και Γκάζι, με τη συμμετοχή και του τμήματος εκβιαστών.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, οι «Lions» επέκτειναν την δράση τους και σε νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος.

megatv.com

zenith