Πλεύρης για Προσωπικό Γιατρό: Μόνη υποχρέωση του πολίτη να εγγραφεί

plevris intimenews 2.jpg

Πλεύρης σε ΣΚΑΪ 100,3 για Προσωπικό Γιατρό: Μόνη υποχρέωση του πολίτη να εγγραφεί

Σήμερα το απόγευμα, ανοίγει η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.
Εγγραφή στον προσωπικό γιατρό δε σημαίνει ότι ο πολίτης δεν μπορεί να πάει σε άλλο γιατρό αν το επιθυμεί, απλώς το κράτος του δίνει μία επιπλέον, δωρεάν δυνατότητα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η μόνη υποχρέωση για τον πολίτη είναι να εγγραφεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη στο σύστημα του Οικογενειακού Γιατρού έχουν μπει αρκετοί γιατροί, περίπου 3.200, ωστόσο στην Αττική υπάρχει ένα κενό, το οποίο εκτίμησε ότι θα καλυφθεί.

Το 25% των ιδιωτών γιατρών έχει ανταποκριθεί, ενώ μεγάλα είναι τα οφέλη και για τους γιατρούς του δημοσίου, καθώς όπως είπε ο υπουργός, θα λαμβάνουν μεσοσταθμικά 10.000 ευρώ παραπάνω το χρόνο.

Από το απόγευμα οι εγγραφές σε Αττική, Νότιο Αιγαίο
Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα, ανοίγει η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή των πολιτών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου συνεχίζονται κανονικά. Παράλληλα από σήμερα ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον προσωπικό γιατρό τους.

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό, αναφέρει το υπουργείο Υγείας. Προσθέτει ότι πλέον όλοι οι πολίτες με τον προσωπικό γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Πηγή: skai.grgooglenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith