Πήλιο: Καταθέτει ξανά ο σύζυγος για τη δολοφονία της Γερμανίδας

astynomia peripoliko

Ξανά και ξανά καλούν για κατάθεση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για κατάθεση τον 62χρονο L.B., σύζυγο της 59χρονης Γερμανίδας που βρήκε τον θάνατο από μια σφαίρα που δέχθηκε πισώπλατα στις 24 Ιουλίου στο σπίτι όπου παραθέριζαν στην περιοχή Μηλίνα του νοτίου Πηλίου, αλλά αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν για ποιο λόγο ο Γερμανός τουρίστας καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να δηλώσει τον θάνατο της 59χρονης S.B. που, όπως ισχυρίζεται, βρήκε νεκρή στην αυλή του παραλιακού σπιτιού όπου διέμεναν. Παράλληλα, προσπαθούν να «ξεψαχνίσουν» τις σχέσεις του ζευγαριού και έχουν ζητήσει ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές για το αν υπήρξαν στο παρελθόν επεισόδια μεταξύ τους.

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με κάποιους στην περιοχή που μπορεί να ήθελαν να τους κάνουν κακό. Ωστόσο, ο δολοφόνος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει την φονική επίθεση, καθώς πλησίασε αθόρυβα, σκυμμένος την άτυχη γυναίκα από πίσω και την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω, στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

Το σπίτι του ζεύγους ερευνήθηκε με ένταλμα του ανακριτή, αλλά δεν βρέθηκε το όπλο των 22 χιλιοστών με το οποίο πυροβολήθηκε η 59χρονη από το Zeibrucken, ούτε και ο κάλυκας του πυροβολισμού, που ο δράστης φαίνεται ότι είχε αρκετή ψυχραιμία για να τον μαζέψει. Έρευνες έγιναν και σε κοντινά σπίτια, αλλά μόνο σε ένα από αυτά βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, που βέβαια δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ο κάτοχός του, πάντως, συνελήφθη επειδή είχε στο σπίτι του μικροποσότητα κάνναβης.

Η σορός της Γερμανίδας τουρίστριας είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου οι γιατροί εκτίμησαν ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Με παραγγελία της Αστυνομίας, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, όμως λόγω φόρτου εργασίας η νεκροτομή έγινε μετά από δυο ημέρες, στις 26 Ιουλίου. Μόνο τότε η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση διαπίστωσε ότι η άτυχη 59χρονη ήταν θύμα ανθρωποκτονίας.

Γιατί δεν εντοπίστηκε από την αρχή το θανατηφόρο τραύμα

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9– 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή», γράφει στην αναφορά της.

Η εξήγηση για το ότι το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξ αρχής, οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, όμως δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία.

protothema.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Agrinio2Day  στο Google News


zenith